Благодаря на Бог

Благодаря на Бог

Чух от приятелка с репродуктивни проблеми, която ми разказа за процедурата с донорска яйцеклетка в България и трудностите, защото нуждаещите се са много, а няма донори за всички семейства.

Нямаше процес на обмисляне и колебание, почувствах вътрешна необходимост да помогна. Сърцето ми реши вместо мен. Мислех, че процедурата ще бъде съпътствана от много посещения в болница, ще се проточи във времето, но грешах.
Процедурата приключи в рамките на точно два месеца – от първичния ми преглед до финала. Всъщност отидох точно 4 пъти. Бяха ми направени пълни изследвания, включително и генетични. Координаторките Вики и Мариела бяха изключително любезни и отзивчиви за всеки мой въпрос.
Различното често казано бе липсата на страх и болка. Навярно, когато човек върши нещо толкова хуманно, свисше му идват сили и кураж.
Близките ми ме подкрепиха, мислят че жеста е изключително благороден и хуманен.
Много от тях ме разпитваха за подробности около донорството и се радвам,че имах възможността да разказвам от първо лице.

На семействата, които чакат мога да кажа, че всеки от тях има своя ангел – хранител(донор). Нужно е силно да повярват, че той ще се отзове и чудото ще се случи!
Всеки има своя ангел хранител, нужно е само да го повика с много вяра в сърцето.

За мен да си донор е усещането, че по този начин аз благодаря на Бог, че ме е дарил със здраво дете. Давам частица от себе си с надежда още една жена да се потопи в тайнството на майчината обич и грижа.
Мисля, че по този път трябва да се тръгне, ако наистина го чувстваш.
Тогава усещането, че даряваш надежда ще бъде пътеводната ти светлина.

Емилия

 

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart