Блаженство

Блаженство

Научих от позната, която е минала по този път и беше изпълнена с голямо щастие. Реши да ми сподели за промяната в живота си, за емоцията, през която е преминала и ме докосна много силно.

Не бях запозната с донорството на яйцеклетки преди това и незнаех, че в България може да се прави такава процедура. Разговарях с съпруга си, разказах нейната история, разказах как се е променила и, че желая и аз да изпитам това чувство, това блаженство да направиш добро, защото то съществува дълбоко в нас. Без колебание се съгласихме и двамата, за мен това беше още по-емоционално, когато поиска и той да е донор, и че това за него е нещо нормално и, че трябва повече хора да го направят ме накара да го искам по-силно.

Процедурите бяха леки, безболезнени и безпроблемни. След всяка среща аз знаех, че това е правилният избор. Разговорите, загриженоста и вниманието от екипа на д-р Стаменов ме накара да се чувствам спокойна. Отношението на прекрасните Мариелка, Вики и Валя беше неописуемо, нито за миг не съм се поколебала, аз виждах в тях такава всеотдайност, такава любов и борба, която дават за каузата си, за тези които чакат да чуят „Мама, Тати“.

Кой как реагира? И с ДА, и с НЕ. Не убеждавам никой в нищо, човек трябва да го усети вътре в себе си, със сърцето си.

На семействата ще кажа да се борят, да мечтаят, да вярват, че техния донор ще дойде, че техния живот ще се промени, че това за което са чакали и плакали ще се случи. Че ще чуват тропота на малките крачета и детския смях.

Всеки път, когато говоря за това какво е чувството, започва сърцебиене, очите се пълнят, но от щастие. Вярвам, че всеки един донор се чувства като мен, и знам, че живота им е променен за по-добро.

За тези който, знаят какво е да си майка – за тези който са чакали да прегърнат рожбата си – да подадем ръка, да покажем че можем да сме хора, да покажем, че имаме сърце и да вярваме, че ще изпълним най-съкровената им мечта.

Доци

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart