Бъдете смели и дарете живот

Бъдете смели и дарете живот

За донорството на яйцеклетки чух от едни познати, които искаха да си имат дете, но изпитваха трудности и ходиха на ин витро процедури редовно. Така реших да им помогна, да имат бърз ред като стана донор, а и не само на тях „предимство“ , но и на други семейства.

Представата ми за донорство беше подобна на реалната, да , всеки се страхува отначало, но аз не изпитах страх, напротив изпитвах увереност и удовлетворение от това, което ще се случи, защото създаването на живот е най- прекрасното нещо на света. Процедурата премина леко и почти безболезнено, като се има в предвид, че ние раждалите жени сме изпитвали много по-големи болки. Различно от представата беше, че не знаех как ще се чувствам след самата процедура.

Хората реагират доста различно, когато разказвам. Едни смятат, че не биха имали смелостта да се подложат на такава процедура, други се учудиха на смелостта и ентусиазма ми за това, че го правя за други хора, а трети се чудиха как биха реагирали, ако видят детето, което се е появило с тяхна помощ.

На хората, които чакат дълго време, за да си имат рожба бих казала следнот о: „- Не се отказвайте, продължавайте да вярвате и чудото ще се случи!“

Усещането да си дарител на нов живот е великолепно, неописуемо и просто страхотно! Чувстваш се велик човек, заради това, което си направил.

На жените, които се колебаят да станат донори ще кажа следното:  Не се колебайте, не се страхувайте, вие вече имате деца и то родени по лесния начин , а тези хора се борят години наред, не е ли по-добре с наша помощ да им помогнем, да направим едно велико и добро дело! Бъдете смели и дарете живот!

 

Меги

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart