Вяра, Надежда, Любов

Вяра, Надежда, Любов

Здравейте ! Аз съм Виктория. Горда майка на две прекрасни момчета. Другата ми гордост е да се нарека – донор ! Не просто донор ,донор на надежда. Надежда някое семейство да усети щастието да бъде мама и тати!
Един прекрасен ден докато бях бременна с голямото си момче попаднах “ случайно“ на интервю с Ирина Тенчева . В него тя разказваше за донорството и надеждата която то дава на жени с репродуктивни проблеми. Толкова ме докосна, че веднага се разтърсих за информация относно темата.
Така стигнах до Вики и Мариелка от фондация „Майки на донорството“.
Мина по-малко от година от този момент и вече имах среща с момичетата в клиника „Надежда „. Още с влизането ми там, се усетих като у дома. Спокойно, красиво, лек, пълно с любов. Веднага усетих, че това е моето място, с мойте хора, да даря вяра, надежда, любов. Решението да даря яйцеклетки дойде веднага. В ръцете  на момичетата и д-р Стаменов аз се почувствах сигурна. Получих отговори ( на разбираем за мен език ) на всички мои въпроси относно процедурата. И започнахме веднага. Мина първичния преглед, след това вземане на кръв. Бяха направени всички тестове. Попълнихме документите. И така започна моето изключително изживяване. За мен донорството е като появата на всяко едно от децата ми. Носещо любов, безмерно щастие. Щастие, че благодарение на този жест съм дала надежда, друга жена да усети щастието да бъде мама. И сега се вълнувам. Знам, че много жени чакат това съдбоносно обаждане и да чуят – имаме донор.
В този момент получих пълната подкрепа на семейството ми. Да, чух много пъти, как може да си причиниш това, ще се разболееш. Как може да си дадеш детето …. и още куп неща. Напоследък забелязам, че хората все повече се информират по темата и все по-малко чувам подобни въпроси.
Процедурата мина леко и плавно. Точно както очаквах. Вики и Мариелка бяха на разположение 24/7 за всякакви въпроси от моя страна. Те бяха до мен през целия период с насоки, напомняния и цялата си подкрепа.
На семействата които очакват своя донор, ще кажа – Бъдете силни! Знам, че на моменти е трудно да запазиш силата си, но и знам, че винаги когато едно нещо е желано с цялата си душа и сърце винаги се случва. Вярвайте! С вярата в себе си, ще имате сила да продължите до края на началото. Вярата, надеждата и любовта са три супер сили който са безценни.
На всички момичета и момичетата, които са все още на кръстопът дали да дарят ще кажа. Хора това е толкова прекрасен жест на човечност, толкова красиво,пълно с любов и надежда действие, че не може да бъде описано с думи.
Няма никога да забравя и трите пъти когато се събуждах след пункция. Беше божествено чувството, че съм дарила не просто яйцеклетки а Вяра, Надежда и Любов. Тези моменти са също толкова безценни както раждането на децата ми.

Вики

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart