Вярвайте в добрия край на приказката

Вярвайте в добрия край на приказката

За донорството на яйцеклетки чух от фейсбук страницата на „Майки за донорството“.
Още след раждането на първото ми дете исках да стана донор, но заради кърменето и паралелно с това втора бременност и второ кърмене, желанието ми се поотложи във времето. Но винаги съм искала да даря яйцеклетки и да дам шанса на някоя смела дама да стане мама.
Преди да започне донорството, си представях, че е ужасно сложна процедура, с много инжекции и хапчета и с тежка операция в края. 🙂
От моя гледна точка процедурата мина гладко и леко. Не съм имала кой знае какви ангажименти и неразположения, пункцията беше едно интересно преживяване. Запознах се с чудесни хора, което също отчитам като плюс.

Всички близки около мен бяха положително настроени и ме подкрепяха. Голяма част от познатите ми обаче бяха скептици и с недоверие слушаха разказите ми за донорството. Сега видяха, че всъщност не е кой знае колко трудно да дариш надежда и вярвам обмислят възможността и те самите да го направят.

На семействата, които чакат дълго време хора като нас за да имат деца ще кажа
да бъдат смели, да не се предават и да вярват в добрия край на приказката. Искрено им желая да сбъднат мечтата си да бъдат родители!
Усещането да съм дарител на нов живот? Честно казано не се усещам по-различно от по принцип. Гордея се, че успях да даря яйцеклетки и въпреки, че не знам дали ще събера смелост да го направя пак, съм доволна, че ми се случи и, че ми се случи с вас.

На жените, които се колебаят да станат донори ще кажа това, което казвам на всички – рискове в живота винаги има и те са с процентен шанс да ти се случат. Единственото, което се променя на 100%, когато даряваш яйцеклетки, е че една жена ще получи шанса да забременее, износи и роди собственото си дете. Това със сигурност ще стане. Всичко останало „ами ако“ е в ръцете на съдбата със или без донорството.

                                                                                                                          Евелина

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart