Дарявайте живот, защото сте единствената възможност на хиляди семейства

Дарявайте живот, защото сте единствената възможност на хиляди семейства

Казвам се Сияна и съм донор и майка на прекрасна дъщеря, която искам да науча да бъде добър човек и да помага. За донорството от едно телевизионно предаване преди много години, но тогава не отговарях на нито един критерии. Бях твърде решена, че някога ще се случи и това желание не се изпари с годините. След като се роди дъщеря ми в мен още по силно се зароди чувството , че искам да помогна на друго семейство да усети чувството да държиш живот в ръцете си и да усетиш живота в твоето тяло- неописуемо , несравнимо.

Преди да отида в болница „Надежда“ за първа консултация си мислех , че отивам пускат се изследвания и процедурата започна. Така и беше, но отне време да излязат резултатите, след това има подготвителен период и чак тогава стимулацията и накрая самата процедура. Всичко отне около месец, като от стимулацията до даряването около две седмици. Възстановяването при мен мина сравнително добре, като разбира се спазвах всички препоръки на лекарите и прекрасните Вики и Мариелка (фондация „Майки за донорството“) – които бяха до мен през цялото време и бяха страхотни.

Семейството ми ме подкрепи и застана твърдо зад мен и зад каузата. Приятелите ми много се радваха , някои споделиха че не биха дарили ( нямали тази смелост), други че биха се включили. На всички, които чакат своето чудо искам да кажа да не се отказват и да продължават да вярват. Призовавам повече жени да се включат и да дарят яйцеклетки, за да са роди живот , а и не само жени – мъжете също могат да бъдат донори на сперматозоиди. Дарявайте живот, защото сте единствената възможност и надежда на хиляди семейства.

                                                                                                                                 Сияна

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart