Да оставиш след себе си живот

Да оставиш след себе си живот

Казвам се Мая и имам три прекрасни дъщери, които дават на сърцето ми криле и правят живота ми цветен, пълен и щастлив.

Познавам донорството в лицето на Фондация „Майки за донорството“. Случайно чух за каузата и започнах да търся информация по въпроса. Изчетох всичко на официалната им интернет страница, публикации в страниците им във фейсбук. От всеки пост се лееше любов, вяра и описваше мечтата за нов живот. „Дари частица от теб за нов живот“ и „Предай нататък живот“ са изречения, които останаха дълбоко в съзнанието ми и отвориха нова страница в живота ми. Всичко това ме заведе до едно място – МБАЛ „Надежда“ и момичетата от Майки за донорството. За тях мога да говоря много и думите едва ли ще бъдат достатъчни – за Виктория и Мариела. Спомням си първата среща – искрените им очи, топлите им усмивки, думите им. През цялото време, на всяка стъпка бяха с мен и усещах приятелската им ръка и силата, която имат в себе си, изцяло водени от най-истинското чувство – Любов.

И ето, че магията се случваше. От тук нататък всичко мина като на сън, защото единственото чувство, което ме водеше е  надеждата да помогна на още някой да напише своята приказна история, да сбъдне своята мечта, да се докосне до най-истинското и красиво чувство – да бъдеш родител. Сън, от който се събудих след пункцията с мисълта, че още някой ще изпълни най-съкровеното си желание – да може да държи детската ръчичка в своите ръце, да може да прегърне, да целуне и всеки ден да осмисля живота си, чрез своето дете.

Именно тези чувства ме карат да разказвам за донорството и макар понякога да срещам смесени реакции, виждам  все по-често, че подкрепата, състраданието и любовта карат хората да приемат този акт на човечност и да се замислят да дарят. Защото най-хубавото нещо в живота е да оставиш след себе си живот. Защото има толкова много двойки с репродуктивни проблеми. Семейства, които чакат своето ангелче, за което да се грижат с цялата си любов. На тях ще кажа само да имат малко вяра, че скоро усмивката ще е на лицата им, а домовете им ще са изпълнени с детски смях и сбъднати мечти. “

Мая

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart