Да предам моят късмет и на другите

Да предам моят късмет и на другите

Една приятелка ми каза за донорството на яйцеклетки. Много лесно се реших. Аз имам две дечица, които са здрави, знам какво щастие е, а много жени нямат тази привилегия. А и от нас като дарители не се иска кой знае какво, в сравнение с резултата накрая.

Веднага получих доста подробна информация, преди това не съм била обременена с глупости. Процедурата премина леко и бързо.

Доста хора не са информирани, някои са леко предубедени, но най-честата реакция  е, че това е хубав жест от хора за хора.

На семействата, които чакат дълго време хора като нас за да имат деца ще им пожелая да имат търпение и да вярват. Когато има хора, ангажирани с тази кауза, рано или късно нещата се случват. Най – важното е, че без значение кога си станал родител, това остава най – голямата ти радост за цял живот. Така че търпение и вяра.

Усещането? Ами.. Вътрешно се надявам някъде там една жена да получи това, което аз съм имала. Аз съм човек, който не е имал никакви проблеми в това отношение, включително и по време на бременността и раждането, буквално все едно не съм била бременна. В същото време много, много мои близки приятелки стигнаха до родителството с много борби и проблеми и аз винаги съм искала ако мога да предам този „късмет“ и на другите.

На жените, които се колебаят да станат донори ще им кажа, че няма защо да се колебаят. Няма да им коства нищо, а в крайна сметка ще получат удовлетворение, че са дали шанс на други хора да бъдат щастливи.

 

Рони

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart