Донорството не е за всеки

Донорството не е за всеки

За донорството научих случайно, попаднах на пост във Facebook.

Реших да стана донор, защото знам през какво минава едно семейство когато иска дете и след като вече ние се бяхме преборили за нашето, можех да помогна на други хора. Донорството е същото като инвитро процедурите, които сме минавали

Процедурата мина леко, без проблеми. Всички бяха много мили и готови да помагат

Нищо не беше по-различно, бях подготвена, че ще е същото като другите процедури

В същият ден след взимането на яйцеклетката написах пост в голяма женска група.

За отрицателно време имаше над 700 коментара. Изводът ми беше, че хора които не са имали проблем с зачеването, рядко са отворени на тази тема. Но донорството не е за всеки, пък и не от всеки човек трябва да има копия по Света

На семействата, които чакат дълго време хора като мен за да имат деца

ще им кажа ,че чудеса се случват и, че по Света има много хора, които ще ги подминават или ще ги гледат със съчувствие, но на тях им трябва само един и той е някъде там и рано или късно ще се срещнат. Трябва да вярват и никога, никога да не се предават.

Дарител на нов живот – не го приемам така, за мен донорството е начин да помогна давайки нещо от което нямам нужда в момента. Рецепиента дарява живот.

На жените, които се колебаят да станат донори ще кажа да се замислят какво би било да не са хващали никога детето в ръцете си ,а ден и нощ да са плачели за този момент.

Да се замислят, ако един ден сестра им, дъщеря им има нужда от донорска яйцеклетка как ще се чувстват да чакат някоя като тях да се реши да бъде донор. Нещо което на тях няма да им коства нищо, а за друг ще е смисъла на живота.

На жените ще им кажа да правят добро, когато могат, защото рано или късно това ще им се върне по един или друг начин.

Дани

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart