Знам, че мога да дам живот

Знам, че мога да дам живот

От около година с моя приятелка си говорихме за семействата, които не могат да си имат дечица и обсъждахме по между си, че ако имаме възможност бихме дарили яйцеклетки. Всяко семейство заслужава да усети щастието да имат дете.
Един ден ми се обади, че се е свързвала с Вики (Майки за донорството) и я попитала какви са процедурите. Звънна ми, че е запазила час за мен и нея и ето, че магията започна да се случва.
Решихме да го направим двете за кураж една на друга.

Когато се решихме, знаехме само, че ще дадем шанс на някое семейство да сбъдне своята мечта. Нямах ясна представа за донорството и преди си мислех, че ще мина само преглед и ще разбера дали мога да стана донор и, че до няколко дни ще приключи всичко.
Процедурата мина по – добре от очакването. Очаквах, че ще имам болки и дискомфорт, но нищо подобно не се случи. Оказа се, че не е това което очаквах.
В моите представи, очаквах, че е нещо болезнено, но бях приятно изненадана, че нищо не ме болеше. Някой, мои приятели бяха много любопитни за всяка една стъпка, а други ме подкрепиха, че давам шанс на някое семейство.
На семействата, които чакат от много време да имат деца, бих им казала да не губят вяра и надежда, защото чудото става, когато най-малко го очакват.
За мен да знам, че мога да дам живот е нещо, което не мога да опиша с думи, трябва да се усети.
На всяка една жена, която има възможност да стане донор на яйцеклетки, бих им казала – не се замисляйте, опитайте да направите добро и да направите, някое семейство щастливо.

Дими

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart