Или си донор, или не си

Или си донор, или не си

За донорството научих от приятелка, която беше дарила яйцеклетки. Тя сподели, че има семейства, за които това е единственият начин да имат дете. Твърдо бях решила да бъда един от Ангелите. Тогава имаше възрастово ограничение и не се „класирах“. В последствие при законови промени, след преглед и тестове се установи, че мога и аз да съм донор.

Без да се замислям взех решението. Аз няма какво да губя. Мога само да спечеля и то тази нематериална печалба е в пъти по-удовлетворяваща от всичко, което съм придобивала до сега.

За донорството на яйцеклетки нищо не знаех. Напълно се доверих на това, което Вики (от Майки за донорството)  и другите момичета ми споделиха и разказаха.

В рамките на около 2 месеца преминах през прегледи, тестове, поставяне на определени медикаменти и самото „вземане“ на яйцеклетки. Има и период на възстановяване. Като предизвикателство за мен беше поставянето на инжекции сама на себе си. През това време се запознах и с други момичета, които преминават през тази процедура за пореден път, което само по себе си показва, че няма нищо страшно.

Аз нямах конкретно очакване или представа така че нямаше изненади. След едно естествено раждане мога да кажа, че даряването на яйцеклетки е лека и безобидна процедура.
Споделих с мъжа ми, който ме подкрепи в това начинание и по-близки хора. Всички са много впечатлени и определят постъпката като доста смела.

На семействата, който чакат дълго време хора като нас, за да имат деца мога да им кажа, че има Ангел до тях. Необходимо е той да ги намери на правилното място в точното време. Да не спират да си представят как прегръщаща своята рожба и се грижат за нея.

Чувствам се окрилена, въодушевена и жизнерадостна. Аз лично, не спирам да вярвам, че съм помогнала на семейство да се сдобие с дете. И благодаря, че донорството е анонимно. Ако е неуспешно, щях да се чувствам съсипана и разочарована, че съм предала доверието на хората.

Какво ще кажа на жените, които се колебаят да станат донори ли?
Или си донор, или не си. Ако все още се замисляш, значи си от първата група.

Ками

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart