Магия, Любов, Вълшебство

Магия, Любов, Вълшебство

Здравейте! Казвам се Полина и съм майка на три прекрасни момчета, които изпълват ежедневието ми с толкова много усмивки и адреналин също!

Как разбрах за донорството? Ами един прекрасен ден през 2014 година, разглеждайки facebook ,случайно попаднах на публикация на позната ( чиста случайност, защото дори не ми беше приятелка,или може би не, защото смятам,че случайности няма и всичко се случва с причина ) която разказваше ,че е станала Донор! До този момент не бях чувала нищо за Донорството на репродуктивен материал и ми стана много интересно! Зачетох се по въпроса и веднага реших, че искам да бъда и аз!
Писах веднага на едно от момичетата  – дали Мариелка или Вики от Майки за донорството, не помня и за моя изненада веднага ми отговориха!  Без да се усетя, вече си бяхме уредили среща да си поговорим и веднага след като попаднах в МБАЛ ,,Надежда “ ,усетих атмосферата и се срещнах с момичетата, такова доверие ми вдъхнаха, че на момента бях сигурна, че ще се включа в тази магия.

Защо станах Донор ли, ами Любов към децата – като Майка на три деца и емоциите които това ми дава всеки ден, бях убедена и продължавам да смятам,че няма по-голямо щастие от това и ако аз, мога да го подаря на някое семейство,ще ме накара да се почувствам още по- щастлива. Всеки ден и до днес, си представям вълшебното чувство, сълзите от радост на някоя жена, която е получила заветното обаждане – има донор за вас и ме кара да настръхвам и плача от щастие! Всеки път, когато чета публикациите за бременност на някоя двойка или за поредните донори, отново и отново преживявам моите донорства и чувството на върховна емоция и адреналин които сравнявам единствено с моите раждания! Велико е! Велико! И в нито един момент не съм съжалявала за избора си! Смятам че, човек трябва да споделя и дарява ,всеки каквото може – кръв, средства, продукти, репродуктивен материал, органи! Дарителството ме кара да се чувствам цяла!

Когато дарих за първи път ,хората още не знаеха много за Донорството на репродуктивен материал и все още срещах неразбиране и подхвърляния от сорта на – как може да дариш детето си и какво ще правиш, ако твоите деца и дареното дете се срещнат и още различни предразсъдъци, които нямат общо с действителността и които оборвах. Мисля обаче, че с всеки изминал ден, хората знаят все повече, четат повече и са по-спокойни и с по-малко страхове относно донорството и го показва увеличаващата се бройка на донорите!

И още нещо, моите момчета бяха плътно до мен по време на процедурите и самия акт на даряване, говорехме много и те бяха щастливи заедно с мен. Споделяха на всички с гордост, че Мама е подарила мъничка частица от себе си, за да има някоя жена бебче. И сега знам, че с моя пример, един ден, ако имат възможност и те биха дарили!

Донорството ми даде много – освен безграничното щастие от самото него, то ме накара да последвам детската си мечта и да стана Акушерка! Сега сърцето ми е пълно!

Защото донорството е Магия, Любов, Вълшебство и ни прави по-добри!

“ Ако до всяко добро същество,застане поне още едно,тогава предвиждам такъв живот,че само си викам – Даноооо! “

Поли

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart