Романът „Бездетен“ с благотворителната мисия и отчет за разходване на средствата

Романът „Бездетен“ с благотворителната мисия и отчет за разходване на средствата

Романът „Бездетен“ с благотворителната мисия и отчет за разходване на средствата.

Ивайло Митев: „Представям на вниманието Ви романа „Бездетен“ и причината да се разпространява като книга с благотворителната мисия „За да се роди едно Българско дете!“.

Аз съм на 43 години и все още съм бездетен. Причината за това е следната…

На 16.01.2009 г., лекарите от столична ин витро клиника потвърдиха, че аз и съпругата ми сме една от стотиците хиляди двойки в България, която се нуждае от асистирана репродуктивна помощ. Именно, това беше моментът, в който разбрах, че няма никаква гаранция, че някога ще стана родител. За всичките тези години в историята на моето семейство останаха една неуспешна инсеминация и пет неуспешни ICSI процедури, в които след 10 ембриотрансфера изгубихме 27 ембриона.
За цялото това време се убедих в едно – извън семействата със сходна съдба, тази тема е все още една от неудобните в нашата модерна страна. Затова, нека да погледнем на проблема и да поговорим за него по един малко по-различен начин.
Ето какво предлагам да направим заедно! Нека помогнем!
Коричната цена на един екземпляр от романа е 10 лв., а целият приход от продажбата на тиража на книгата ще достигне до една българска двойка – мъж и жена, с документално доказано репродуктивно заболяване.
Тъй като нямам моралното право да посоча конкретна двойка, която да използва целево дарената сума, а и за да бъде благотворителната кампания прозрачна и справедлива, тази двойка трябва да бъде избрана на случаен принцип.
Как предлагам да бъдат усвоени тези средства?
Фондация „Майки за донорство“ набира средства от дарения, с които финансира двойки с доказана нужда от асистирана репродукция без и с донорски материал. Точно както при помощта от „Центъра за асистирана репродукция“ към Министерство на здравеопазването, размерът на финансовата помощ за всяка двойка е определен на 5000 лв. При набиране на тази сума от продажбата на книгата, същата ще бъде преведена по сметката на фондацията. Когато това се случи, ще бъде подписан договор с фондацията, като в него изрично ще бъде упоменато, че парите се даряват целево на първата поред двойка, чакаща финансиране за ин витро процедура и същата ще бъде упомената поименно. Допълнителните средства събрани от продажбата на книгата ще бъдат насочени към следващата поред двойка, при същите условия.
Предлагам, заедно да проследим историята на тези хора, от самото начало, до нейния, вярвам, щастлив край. Именно така, всеки един от Вас, който не е минал през подобно изпитание, ще добие реална представа какво се случва с една двойка с репродуктивен проблем и защо крайният резултат остава една пълна неопределеност. Уверен съм, че този опит ще е успешен и само след година и половина, в един Български дом ще се роди здраво и желано бебе, което ще остане завинаги в сърцата на всички нас!
Това е всичко – реално постижимо, само ако обединим усилия!
От 22-ри септември 2018г. книгата е в продажба, а първите предварително заявени бройки вече стигнаха до своите дарители с големи сърца. Натрупаната сума от предварителните продажби  е над 2200 лв.
Можете да поръчате романа по няколко начина:*
*Следва защитена информация по смисъла на ЗЗЛД.

Романът „Бездетен“ може също да се купи и/или поръча в книжарници „Сиела“ и Книжна борса “Болид” – Жени Хаджииванова, ж.к. Дружба, ул. Искърско шосе 19, тел. 0888505923.

Благотворителната кампания се провежда с подкрепата на всички Българи купили екземпляр от книгата, Фейсбук групите „Заедно“, Дългият път наречен Ин витро“, „Фонд Асистирана репродукция“, „Подарявам за бебе/дете”, както и Българо-гръцко дружество „Biala Aspros 2015“.
Помогнете на каузата!
Ако желаете да се включите, купете екземпляр от романа!
Или просто споделете, за да научат други, с една единствена цел…
За да се роди едно Българско дете!“

„Отчитане на дарение от романа Бездетен“ – януари 2020г.

Сключени са общо 3 броя договори за дарение, включващи:

– От продажбата на първото издание на романа автора дарява 5000лв., която сума да се използва за постигане целите на фондацията. Със сумата от 5000 лв. фондацията е финансирала и е реализирана ин витро процудура на едно българско семейство.

– Дарение на 500 бр. книги от второто издание на романа Бездетен с поставено лого на фондацията, представляващо комбинира марка, регистрирана в Патентно Ведомство на Р.България, на обща стойност на дарението от 5 000, както и сумата от лична реализация от автора на останалите 168 бр. книги на стойност 1400 лв., която сума да се използва за постигане целите на фондацията. Със сумата от 1400 лв. фондацията е финансирала частично реализирана ин витро процедурата на българско семейство.

– Дарение в размер на 1700 лв, която да се използва за финансиране на ин-витро оплождане на българско семейство.

Поради изразено недоверие към начина на разпределяне на средствата, включително използването и разпространението на лична снимка на председателя на фондацията от автора на романа с цел набеждаване, в следствие, на което  български семейства с репродуктивни проблеми, изразиха своя отказ да приемат неизползваните средства, фондацията връща на автора 1700 лв. неизползвани от дарение средства и 3030лв от продадени от фондацията книги от втори тираж. Общо 4730 лв. са върнати на автора по посочената от него лична негова банкова сметка. Върнати са и 196 броя книги с логото на фондацията, които не могат да бъдат продавани в нейна полза.

Фондацията разполага и е архивирала цялата документация, касаеща даренията, използването им, върнатите средства, както и кореспонденция и разпространени материали за да бъдат предоставени при и, където е нужно, съгласно българското и европейското законодателство.
Личните данни на лица, данни за тяхното здравословно състояние и медицинските интервенции, са защитени по силата на Закона за защита на личните данни и Общия Регламент за защита на личните данни и използването на тези данни следва да се извършва единствено и само при стриктно съблюдаване на правилата за това.

Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност към всички дарители за подкрепата.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart