Дарител за нов живот – 2016г.

237-DSC_5575Фондация Майки за донорството отпразнува своята втора годишнина.
В Дома на транспортния работник в София на 28-ми май 2016г. Фондация „Майки за донорството“ представи концерт под надслов „Деца даряват нов живот”. Под патронажа на Столична община.
Целта на събитието бе да се отбележи втората годишнина от създаването на фондацията, бореща се за повече деца в тази страна като помага на хора с репродуктивни проблеми за сбъдването на тяхната мечта за дете и същевременно набира донори на репродуктивен материал.
С продажбата на билети за концерта и благотворителния базар бе събрана сумата от 3114,50 лв. Така двойка номер 12 – Таня и Людмил – ще получат финансиране за ин витро процедура с донорска яйцеклетка.
Специалните отличия на фондацията „Дарител за нов живот“ – с принос за донорството на репродуктивен материал у нас – получиха: журналиста Ива Дойчинова, която подкрепя каузата и полага усилия за разпространяването на идеите на фондацията.
Списание „9 месеца” – гл.редактор Даниела Граховска.
Координаторите на фондация „Майки за донорството“ в Англия – Стилияна Ангелиева, Бисерка Цонкова, Мая Жекова и Милена Терзиева/2015/. Наградите от името на всички прие Стилияна Ангелиева.
Отличието на фондацията получи и мъжа в екипа на „Майките“ като признание за ежедневната му неуморна дейност в нея – Стоян Пушков.
Събитието на фондация „Майки за донорството“ уважиха и 50 деца лишени от родителски грижи от дом „Мария Терезия” гр. Стара Загора. Техните билети и осигурен транспорт бяха подарени от сърцати дарители.

Съставите, които подариха унакилния спектакъл бяха:
ДЮТА „ЕРЕМИЯ”, Детски танцов ансамбъл „ХОРЦЕ”, Танцово студио „ДЖУЛИЯ”, театър „Маска”, балет „Емоушън”, балет „Баланс” и Здравко Стефанов. Сърдечно благодарим на децата, ръководителите и родителите им!

034-DSC_4508

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart