Награди „Дарител на нов живот“ – 08.03.2015г.

Награди „Дарител на нов живот“ – 08.03.2015г.

Лицата на фондация „Майки за донорството“  волейболиста Евгени Иванов – Пушката и журналистаВ най-женският ден от годината – 8 март, фондация „Майки за донорството“ връчи първите си награди „Дарител за нов живот“. Лицата, наградени в тази категория са кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Столична община първа прие да се разглежда финансирането на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от донор; д-р Марияна Симеонова – директор на Изпълнителна Агенция по трансплантации, за цялостната подкрепа и ежедневната ù борба донорството в България да бъде възможно решение за нуждаещите се; Радина Велчева – основател и председател на фондация „Искам бебе“ за борбата ù да се сбъдват мечтите за дете; Росица и Милен Врабевски – съучредители. Д-р Врабевски, който пръв подава ръка на „Майки за донорството“ и стои зад каузата; Ирина Тенчева – журналист, тв водещ, лице на информационната кампания на фондацията и повела с призивите си над 200 момичета да бъдат донори;
Веси Костадинова – реципиент. Майка, благодарение на донорство на яйцеклетка. Веси се изправи пред цяла България и заяви, че е имала нужда от донорска яйцеклетка. Днес тя е майка на прекрасно момиченце; Бонка Стоянова – донор на репродуктивен материал. Последният донор в град Пловдив за 2014 година. Тя дари частица от себе си и пое каузата като член на „Майки за донорството“; Теодора Божилчева – жената, която роди втората си дъщеричка пред камерите на телевизионен екип, за да разбие нелепия мит, че след донорство не може да се забременява. Теди също получи наградата „Дарител на нов живот“.

Всички дарители заслужават награда. Всички дарители имат своята награда. Всички те притежават прекрасни и пълни с любов сърца, с които дариха нов живот на някой непознат!
Наградите бяха раздадени по време на танцов спектакъл с бълграски народни танци под наслов „За тебе, мамо!“ с водещ журналиста Ива Дойчинова. Ива Дойчинова е и едно от лицата на фондацията „Майки за донорството“.
Участие в спектакъла взеха съставите за български народни танци – детски ансамбъл „Еремия“, ансамбъл Росна китка“, танцов състав при 102-ро ОУ „Панайот Волов“ , Детски танцов състав при Читалище „Св.Цар Борис I – 1909“ с.Бистрица,  Танцов колектив „Vangeloff“, школа за народни танци „Нартан“  и  танцова школа „ Макам“.
Наградените получиха подаръци от ART 93, Premium Health Products LTD и бутик за цветя Emily.
За децата бяха осигурени подаръци от Smart Books.
Медийни партньори на събитието и кампаниите на фондацията са: списание „9 месеца“, радио „FM+“, списание „Грация“, DARIK радио , Любословие.БГ.омир Симеонов получиха наградата „Мисия Татко“ на фондация „Искам бебе“. На 28-ми март 2015г. Фондация „Искам бебе“ отпразнува своя 8-ми рожден ден. В Националния Исторически музей „Искам бебе“ връчи и годишните си награди „Ангел на благодарността“. Сред получателите на наградата бяха и Майките ,както наричат момичета от „Майки за донорството“, дарили частица от себе си за да се роди нов живот.

Наградите „Мисия Татко“ Драго Симеонов и Евгени Иванов-Пушката получиха в знак на благодарност за това, че като лица на Фондация „Майки за донорството“ те информират, популяризират каузата донорство на репродуктивен материал и помагат хиляди семейства да сбъднат мечтата си.

Честито на Драго и Евгени! Благодарим ви!

Честит Рожден ден, „Искам бебе“! Заедно продължаваме напред!

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart