321 жени и 64 мъже дариха яйцеклетки и сперматозоиди в България през изминалата една година!

321 жени и 64 мъже дариха яйцеклетки и сперматозоиди в България през изминалата една година!

На 21-ви май 2023 г. Фондация „Майки за донорството“ навършва 9 години от своето учредване. Организацията е единствената в България с донори на репродуктивен материал.

Над 70 000 семейства в нашата страна се нуждаят от донорство, за да имат деца. От своето учредяване до днес дарителите на репродуктивен материал, избрали Фондацията, са приблизително 6 000 души. И над 7 000 семейства и двойки с репродуктивни проблеми  получиха яйцеклетки и сперматозоиди от донорите ни за тези 9 години.

През годините Фондация „Майки за донорството“ подпомага финансово 138 семейства в борбата им за дете с донорски ин витро процедути, в следствие на което 65 деца са вече сред нас. 22 семейства очакват своите бебета в близките седмици и месеци, а 23 имат дарени яйцеклетки и им предстои да пристъпят към дононорски ин витро процедури. Набирането на финансови средства за двойките, които организацията подкрепя, се осъществява чрез директни дарения от съмишленици на каузата по банков път, както и посредством благотворителния базар във facebook страницата на Фондацията публично. Само от началото на тази година до днес е оказана помощ на 137 семейства.

Стотици други жени и мъже, имащи нужда от медицинска помощ, за да имат деца, се обърнаха към Фондацията. И им бе помогнато финансово за извършването на хистероскопии, лапароскопии, ембриотрансфери, хистеросалпингографии, биопсии и други; за сперомограми в едно с  SDI тест; за прегледи при акушер-гинеколог, мамолог, ендокринолог и други медициснки специалисти; за медикаменти при подготовката за ин витро процедури и бременност. В инициативи на Фондацията помогнахме и на деца с прегледи при детски специалисти – алерголог, УНГ, пулмолог и други.

Хиляди семейства получиха съдействие и подкрепа в търсене на своя репродуктивен специалист за бързото сбъдване на мечтите им за бебе, като повечето от тях се прибраха у дома с деца!

Фондация „Майки за донорството“ Благодари на всички донори за благородството да дарят частица от себе си за създаването на нов живот, както и на дарителите и съмишленици на каузата. С общите ни усилия помагаме да се родят още много желани и дълго чакани деца!

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart