Албена и Васили

Албена и Васили

Запознайте с второто семейство, на което ще помогнем за ин витро процедура със средствата събрани от благотворителният базар по време на Дни на донорството 2021.
„Здравейте. Казвам се Албена, през февруари 2012 г. срещнах съпруга си Васили. Почти веднага заживяхме заедно и до момента много сме щастливи и се обичаме. И така, почти веднага започнахме с опитите за дете. До август 2012 г. нищо , не забременявах, тогава посетихме лекар, който установи бактериална инфекция при двамата и повишен пролактин при мен. Започнахме лечение с антибиотици и друго лекарство за хормона. Бактериите се изчистиха, но бременност нямаше. Решихме да посетим репродуктивен специалист. Започнахме с лека стимулация, но на пункцията нямаше годен фоликул, т.е. и до инвитро не се стигна. Последваха 3 опита с пункции и интвитро оплождане и връщане на свежи ембриони, но бременност не настъпваше. Забравих да кажа, че ние сме по мъжки фактор, на съпруга ми специалист – андролог му установи варикоцела и занижен брой на сперматозоидите и тяхната подвижност. По време на 3-те ни опита опитвахме и инсеминации 2 броя+инсеминация и от донор (пак в същата клиника), но бременност нямаше.

Четвъртия опит вече беше при друг репродуктивен специалист. Стимулация, извадени 4 яйцеклетки, върнати 2 броя свеж трансфер и пак нищо. След един цикъл, отново стимулация и при изваждането на яйцеклетките лекаря каза, че са презрели и не се стигна до инвитро оплождане.

Пети опит – нов репродуктивен специалист, на естествен цикъл с лека стимулация, една яйцеклетка, оплодена и върната, и пак нищо.

През лятото на 2018 г. имах и инсеминация с донорски материал пак там и отново нищо.

Правени са много изследвания, цветни снимки (3 броя) хистероскопия, генетични изследвания в Майчин дом, наред с още и още изследвания, от които се вижда , че всичко е наред, а бебе НЯМА!

Изпратих писмо към вас през 2020г. с надеждата да кандидатвам по програмата, спонсорирана от КИА Моторс. Не спечелих.
Последва нов репродуктивен специалист, който прецени да опитам отново с мои яйцеклетки. Антимюлеровият хормон беше 1,172. Последваха някойко пункции и два трансфера на замразени ембриони, които бяха изследвани и с ПИД, но резултат НЯМАШЕ.

Вече бях на ръба на отчаянието……

Осем трансфера и нямаше никакъв резултат, не стигах до положителен тест, нямаше дори и малка имплантация… Плаче ми се!!!

Деветият опит беше в нова клиника и лекар (като искам да вметна, че същата година правих пункция при него с надеждата да извади качествена яйцеклетка. Да ама НЕ, яйцеклетката ми не беше годна за оплождане). Продължихме с илюзията за донорски яйцеклетки от Испания, от които се оплодиха и годни за връщане бяха само 2 броя, последва трансфер и РЕЗУЛТАТ НУЛА!!!

Отново се върнах на място номер осем. Вярвам от всичко опитано до тук, че там е моята лекарка и силно, и искрено се надявам с нейна и ваша помощ, и помощта на донор на яйцеклетки да осъществите нашата мечта да си имаме дете, поне едно.

Чувствам се безсилна и не мога да разбера ЗАЩО не се получава! Не мога да се откажа от желанието ни да имаме дете. Годините вървят и знам, че не ми остава много от редното време, но сърцето ми подсказва, че по-силна любов и усещане от това да си МАЙКА няма.

Това е „накратко“ нашата история. Пазя цялата документация от болниците и изследванията.

Сърдечно Ви Благодаря, че прочетохте нашата история и искрено се надяваме да бъдем избрани за нов опит инвитро и Дай Боже да имаме Успех!

Благодаря Ви!!!“

 

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart