Анелия, Калин и дъщеря им Карина

Анелия, Калин и дъщеря им Карина

Да се бориш за живота си. Да преминеш през ада за да го запазиш. Да възвърнеш надеждите си и вярата, че си жив! Да започнеш отново да мечтаеш и единствената ти мечта да бъде отново борба за живот. Този път за нов живот – детето!
Запознайте се с Анелия и Калин:
„Здравейте, добри хора от „Майки за донорство“!

Отне ми известно време, за да събера смелост и напиша това писмо, но ето, че вече пиша и…….. не знам откъде да започна.

Пише ви една от хилядите жени с репродуктивни проблеми; една от многото, които се обръщат към вас за помощ; една жена, която мечтае за своето бебче. За повечето хора забременяването и раждането е съвсем естествен процес, това си мислех и аз до преди години, но сега разбирам за колко двойки това се оказва понякога несбъдната мечта.

Моята история започна през 2005 г., когато едва двадесетгодишна, ми откриха Ходжкинов лимфом. Пътят до излекуването беше дълъг и труден. Преживях над 30 химиотерапии, две лъчетерапии и трансплантация на стволови клетки. За щастие от 2010 г. съм в ремисия и напълно здрава. Да, здрава, но … щастието отново не беше пълно. Появиха се първите неприятни последици след лечението. Проблема оттогава е липсата ми на месечен цикъл. Гинекологът се надяваше, че с течение на времето яйчниците ще възвърнат нормалната си функции, но това така и не се случи и се наложи да ме насочи към специалист по репродуктивна медицина (2013 г). Тогава  дойде и неприятната новина, че не мога да забременея по естествен начин. Вариантът беше единствено ин витро с донорска яйцеклетка.  Но… проблема се оказа твърде голям за човека до мен и прецени, че не иска да минава по този път……….
Вероятно така е било писано, за да бъда по-щастлива сега и с правилния човек. Този, който е готов ЗАЕДНО за извървим дългия път. Това наше желание ни отведе в клиниката, където сбъдват такива мечти. Нашата голяма надежда се възвърна.

Потвърди се това, което вече ми бяха казали – шансът ни за дете е единствено с донорска яйцеклетка. Получих и дългоочакваното разрешение за процедура, предвид заболяването ми. Сякаш всичко започваше наново. Резултатите не бяха никак добри (FSH-120, LH-96, E2-63). Така получихме още едно разочарование – с такъв резултат няма как да кандидатстваме по държавния Фонд ин витро и трябва сами да си финансираме опитите напред. За съжаление това за нас отдавна е непосилно.
Някъде в лутане разбрахме за „Майки за донорството” и се решихме да попитаме дали и ние имаме шанс да ни се помогне. Плахо, смирено и в тишина се надяваме. Вярвам в чудесата, защото твърде рано живота ме срещна с молитвите за тях. Нашето чудо сега сте вие.

С уважение: Анелия и Калин”

Приятели, напомняме ви, че благодарение на предколедните благотворителни събития на „Майки за донорството” в България и Англия събирането на средства за Анелия и Калин стартира с 3442,40 лева. Молим ви да бъдем заедно отново, за да им помогнем.

aneliakalin

Средствата за Анелия и Калин бяха събрани. С благодарност към донора, дарил частица от себе си , споделяме, че каузата е успешна! Анелия и Калин се радват на своята рожба Карина

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart