Анета и Николай

Анета и Николай

На Анета и Николай ще помогнем с общата сума от 6600 лева. Благодарим за подкрепата на всички приятели на каузата. Пожелаваме си успех и скоро да споделим блага вест!


„Здравейте, мили момичета от „Майки за Донорство“,

Никога не съм си мислела, че ще пиша тези редове, но изминалата 2022г. ни поднесе толкова стрес и мъка и имаме нужда от Вашата подкрепа. Ще ми е трудно и едва ли ще успея да опиша преживените емоции с думи, но ще се опитам.

Ние сме Анета и Николай, официално семейство от няколко месеца, двойка в живота от почти 10 години. Когато решихме да имаме дете щастието ни се усмихна още от първия път и така се роди нашата Мария. Но още от първата й година видяхме, че нещо не е наред с развитието й. Последваха години посещения при специалисти, лекари, изследвания и работа с Мария, за да може да израсте проблема, тъй като надеждата ни беше, че е нещо, което може да се компенсира с упражнения и редовни тренировки. Направихме всичко възможно да бъде приета като „здраво“ дете, наравно с връстниците си, въпреки че постоянните тренировки й отнемаха от времето за игра с другите деца. Годините минаваха, а ние търсихме причината и не смеехме да помислим за друго дете преди да открием диагнозата на Мария. Всичките ни средства бяха насочени към финансиране заниманията на нашата дъщеря – ерготерапия, логопед, плуване, хипотерапия, специален педагог, физиотерапия, балет и много други.
В края на 2021г. моя приятелка ме насочи към болница „ Надежда“  като се надявах, че ако успеем да изледваме ембриона развил се до 5 ден ще може да сме сигурни, че ще имаме здраво дете. Последваха всякакви изследвания – хормони, кариотип, спермограма, имунология и други. При мен от стреса през годините беше установен ИЯР и съответно при 4-те пункции яйцеклетката или не се оплождаше или ембриона спираше развитие след 4-ти ден. При последните ми прегледи се установи много изтънена лигавици и липса на какъвто и да е фоликул и бях насочена към донорска програма. Подадох документи. Решихме да си дадем почивка чисто психически и физически и тогава благодарение на генетиците от болницата, при която бях на консултация, търсейки някакво изследване за Мария, си пуснах изследване на носителство на дефектни гени за 300 най-ужасни болести, които родителите може да предадат на децата си, като се надявах да не излезе нищо. За огромно нещастие се констатира, че имам носителство на две мутации. Последва изследване на мъжа ми, който се оказа също с две мутации на два гена. И двамата носихме една и съща дефектна мутация на ген свързан с болестта Атаксия Телеангиектазия. Тази болест е толкова рядка, че не може да се засече от пренатест. Нямаме в рода никакви болни роднини и никога не сме очаквали, че може да бъдем носители, а още по малко на една и съща мутация.

Когато прочетохме симптомите на болестта все едно се описваше развитието й през годините при нашата Мими. Изследвахме и нея и категорично се доказа, че тя е болна от тази страшна болест. Шокът беше огромен, защото никой родител не иска да повярва, че детето му може да бъде болно от нелечима болест. Децата се инвалидизират в ранна училищна възраст и често не доживяват до 20 годишна възраст. Не бих могла да опиша с думи какво чувства човек в този момент.

Мария е на 7 години и половина и мечтае да има братче или сестриче, тя няма време, за да може да бъде пълноценно щастлива. Аз вече съм на 43г. и единствения вариант е донорска яйцеклетка не само заради носителството на болеста, която имаме с баща й, а и заради годините, които са изчерпали всичките ми годни яйцеклетки.

Ние ще продължим да се борим за поддържаща терапия за дъщеря ни, ще търсим начини, където и да е по света. Надявам се един ден да мога да кажа, че лечение има, само се моля да не е станало твърде късно за нашето дете. До настоящия момент ние сме финансирали всичко с кредити и със средства от заплатите ни. Затова имаме нужда от вашата подкрепа – финансова, емоционална, и най-вече от добра жена, която да дари частица от себе си за нас.

Много ми се иска преди болестта да прикове дъщеря ни към инвалидната количка да има време да бъде кака, така както тя мечтае. Много ми се иска да мога да дам на нея, на мен, на мъжа ми това за което всички се молим – едно голямо семейство.

Опитвам се да бъда силна заради нея, защото знаете, че по-силна от майчината любов няма. Аз ще се боря до последно моля само, ако имате възможност и желание помогнете ни и вие.“

Приятели на каузата ни, с писмото на Анета и Николай ВИ МОЛИМ от сърце и за Вашата подкрепа!

Апелираме всеки, който иска да им помогне като стане донор на яйцеклетки да ни потърси на 0888721010 или 0878712128.

Анета и Николай получават 5000 лева от „Майки за донорството“ за ин витро процедура. Сумата е част от събраните средства в инициативата ни „Коледни бебешори“.

Ако имате желание да дарите средства за тях, можете да го направите до 10.01.2023 г. с основание „за Анета и Николай“ по банкова сметка на Фондация „Майки за донорството“

IBAN: BG50UNCR70001523142155  ,  BIG: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк АД  или

Pay Pal:  mothers.for.donation@gmail.com

#фондацияМайкиЗаДонорството
#ЗаДасеРодиДете

www.maikizadonorstvo.com

e-mail: mothers.donation@gmail.com
0888721010/ 0878712128

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart