Анна и Мирослав

Анна и Мирослав

Запознайте се с второто семейство, на което ще помогнем със средствата събрани, чрез инициативата „Дни на донорството“ 2023.

„Здравейте,казвам се Анна, а моят партньор Мирослав.
С него сме заедно повече от 20 години. Бях на 28 години, когато започнах да търся проблема защо не забременявам. Търсих клиника, която се занимава с такива проблеми и намерих. Направиха ми цветна снимка, после и лапароскопия. Последва ин витро процедура, но беше неуспешна. Две години по-късно забременях по естествен път, но извънматочно и последва операция.
Година след това отидох в при лекарка, която ми направи ин витро процедура и стигнах до трансфер, но пак не стана.
От там до сега имам 5 опита с ин витро процедури, при които стигам до вадене на яйцеклетки и, когато се оплождат процеса спира и не се развиват ембрионите. Всеки път питах лекаря ми къде е проблема, отговора беше, че яйцеклетките не се развиват морфологично. Посъветва ме да кандидатствам за донорски яйцеклетки. Реших да отида в друга клиника. Отидох. Разказах какво е станало през тези години и новата лекарка също ме посъветва да кандидатствам за донорска програма, тъй като вече съм на 43г. И нещата няма да станат по-добри. Направих го и получих от донорска банка /вносни/, но нито една не се оплоди. Казаха ми, че вероятно материала на партньора ми е генетично увреден. Последва от тяхна страна да пуснат молба до донорската банка да ми отпуснат още яйцеклетки, но при условие, че се оплодат с донорски материал. Последва опит и оплождане на 4 бр.,но нормално се разви само 1 яйцеклетка. Направиха ми трансфер, но резултата беше пак нула.
Сгреших с донорската банка. Смених клиниката отново. Сега съм с нов лекар.
Това е кратка версия на моята дългогодишна борба да имам дете.“

Приятели, Ани и Миро се лутат твърде дълго и с доверие, към целта да имат детенце. Преживяват разочарования и губят вяра.
Ние знаем, че техният шанс е нашата кауза  – донорство, тук в България. Те се нуждаят от донорска яйцеклетка, дарена от българска жена и вярваме, че могат да успеят.

Те са второто семейство, на което ще помогнем с 5 150 лева от благотворителният ни базар по време на инициативата на фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ Надежда  – Дни на Донорството 2023.
Както вече споделихме средствата от благотворителния базар ще се разделят на 5 семейства, които се нуждаят от финансова помощ за ин витро процедура.

Сумата не е достътачна за пълното покритие на стойностто и, ако искате и вие да дарите средства за ин витро процедурата им, можете да го направите и директно, чрез банков превод до

Фондация „Майки за донорството“, IBAN: BG50UNCR70001523142155;

BIG: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк АД

с основание „За Анна и Мирослав“

или  Pay Pal:  mothers.for.donation@gmail.com

>> Ако искате да помогнете като стане донор на яйцеклетки, обадете ни се на телефони 0888721010 или 0878712128 – фондация „Майки за донорството“.

Общата сума, която фондацията превежда в подкрепа на семейството е 5 350 лева.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart