Бъдете смели и дарете живот

Бъдете смели и дарете живот

За донорството на яйцеклетки чух от едни познати, които искаха да си имат дете, но изпитваха трудности и ходиха на ин витро процедури редовно. Така реших да им помогна, да имат бърз ред като стана донор, а и не само на тях „предимство“ , но и на други семейства.

Представата ми за донорство беше подобна на реалната, да , всеки се страхува отначало, но аз не изпитах страх, напротив изпитвах увереност и удовлетворение от това, което ще се случи, защото създаването на живот е най- прекрасното нещо на света. Процедурата премина леко и почти безболезнено, като се има в предвид, че ние раждалите жени сме изпитвали много по-големи болки. Различно от представата беше, че не знаех как ще се чувствам след самата процедура.

Хората реагират доста различно, когато разказвам. Едни смятат, че не биха имали смелостта да се подложат на такава процедура, други се учудиха на смелостта и ентусиазма ми за това, че го правя за други хора, а трети се чудиха как биха реагирали, ако видят детето, което се е появило с тяхна помощ.

На хората, които чакат дълго време, за да си имат рожба бих казала следнот о: „- Не се отказвайте, продължавайте да вярвате и чудото ще се случи!“

Усещането да си дарител на нов живот е великолепно, неописуемо и просто страхотно! Чувстваш се велик човек, заради това, което си направил.

На жените, които се колебаят да станат донори ще кажа следното:  Не се колебайте, не се страхувайте, вие вече имате деца и то родени по лесния начин , а тези хора се борят години наред, не е ли по-добре с наша помощ да им помогнем, да направим едно велико и добро дело! Бъдете смели и дарете живот!

Меги


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart