Бъди Надежда за някое семейство

Бъди Надежда за някое семейство

Здравейте, аз съм Рони – жена, която е майка и донор на яйцеклетки. Научих за донорството от интернет, също съм слушала и от приятели за това. Реших да стана донор след запознанството ми с жена, която има проблем да забременее. Замислих се защо да не даря част от мен на някоя жена за да сбъдне мечтата си. Да преживее всичко онова, което аз съм преживяла с моя син. Както радостни дни така и трудните. Представях си, че донорството е нещо болезнено с много рискове, не беше така. Процедурата ми мина с много емоции, вълнение, радост. Видях семейства, които се бореха от години за дете. Всичко беше различно от представите ми за донорството. Вниманието на екипът на д-р Стаменов и подкрепата на Вики и Мариелка, те карат да се чувстваш част от едно голямо семейство. Когато разказвах за това, че съм донор много ме упрекваха. Било срамно, защо съм правила това, безброй въпроси. А моят отговор беше само един – аз съм горда майка и вече донор, това съм аз.
Искам да кажа на всички семейства да не се отказват от своята мечта. Винаги да вярват, че за тях има ангели и те са наречени Донори. Тези жени, които могат да станат донори нека се замислят. Нека бъдат надежда за някое семейство. Пиша тези редове със сълзи на очите – защото донорството е нещо голямо и смислено. Не съм крила, напротив горда съм с това.
Пожелавам на всяко семейство, което очаква своята радост да не се отказват. Винаги да се борят. Нека знаят, че има хора като нас, които даряват радост и любов.

Рони


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart