Базар за книги помага на двойки с репродуктивни проблеми.

Базар за книги помага на двойки с репродуктивни проблеми.

„Вярвам, че промяната идва от нас самите, защото ние променяме мисленето на собствените си деца. И ако ние вярваме в доброто и учим децата си на това, следващото поколение ще бъде много по-добро от нашето.“ Това каза за предаването „Днес“ Виктория Георгиева – член на управителния съвет на фондация „Майки за донорството“ пред радио Благоевград. И допълни, че за година и половина благодарение на facebook базара ни в групите Донорството е животМайки за донорството и Майки за донорството – Англия имаме 28 финансирани двойки, 10 родени деца и очакваме още 4.
Виктория Димитрова припомни още, че над 1200 са родените деца благодарение на Донорството в у нас. Като определя това като една малка революция.
От фондация „Майки за донорството“ обръщаме внимание и на един проблем – от година и два месеца проектозакона, разрешаващ вдигането на възрастта за жени, решили да дарят репродуктивен материал, стои неподписан от министър на здравеопазването.
Tози подпис, ще даде шанс на поне още 1’000 момичета да помогнат на поне 3’000 други нуждаещи се от донорски яйеклетки.“, заключи г-жа Георгиева.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart