Благодаря на Бог

Благодаря на Бог

Чух от приятелка с репродуктивни проблеми, която ми разказа за процедурата с донорска яйцеклетка в България и трудностите, защото нуждаещите се са много, а няма донори за всички семейства.

Нямаше процес на обмисляне и колебание, почувствах вътрешна необходимост да помогна. Сърцето ми реши вместо мен. Мислех, че процедурата ще бъде съпътствана от много посещения в болница, ще се проточи във времето, но грешах.
Процедурата приключи в рамките на точно два месеца – от първичния ми преглед до финала. Всъщност отидох точно 4 пъти. Бяха ми направени пълни изследвания, включително и генетични. Координаторките Вики и Мариела бяха изключително любезни и отзивчиви за всеки мой въпрос.
Различното често казано бе липсата на страх и болка. Навярно, когато човек върши нещо толкова хуманно, свисше му идват сили и кураж.
Близките ми ме подкрепиха, мислят че жеста е изключително благороден и хуманен.
Много от тях ме разпитваха за подробности около донорството и се радвам,че имах възможността да разказвам от първо лице.

На семействата, които чакат мога да кажа, че всеки от тях има своя ангел – хранител(донор). Нужно е силно да повярват, че той ще се отзове и чудото ще се случи!
Всеки има своя ангел хранител, нужно е само да го повика с много вяра в сърцето.

За мен да си донор е усещането, че по този начин аз благодаря на Бог, че ме е дарил със здраво дете. Давам частица от себе си с надежда още една жена да се потопи в тайнството на майчината обич и грижа.
Мисля, че по този път трябва да се тръгне, ако наистина го чувстваш.
Тогава усещането, че даряваш надежда ще бъде пътеводната ти светлина.

Емилия


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

 

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart