Блаженство

Блаженство

Научих от позната, която е минала по този път и беше изпълнена с голямо щастие. Реши да ми сподели за промяната в живота си, за емоцията, през която е преминала и ме докосна много силно.

Не бях запозната с донорството на яйцеклетки преди това и незнаех, че в България може да се прави такава процедура. Разговарях с съпруга си, разказах нейната история, разказах как се е променила и, че желая и аз да изпитам това чувство, това блаженство да направиш добро, защото то съществува дълбоко в нас. Без колебание се съгласихме и двамата, за мен това беше още по-емоционално, когато поиска и той да е донор, и че това за него е нещо нормално и, че трябва повече хора да го направят ме накара да го искам по-силно.

Процедурите бяха леки, безболезнени и безпроблемни. След всяка среща аз знаех, че това е правилният избор. Разговорите, загриженоста и вниманието от екипа на д-р Стаменов ме накара да се чувствам спокойна. Отношението на прекрасните Мариелка, Вики и Валя беше неописуемо, нито за миг не съм се поколебала, аз виждах в тях такава всеотдайност, такава любов и борба, която дават за каузата си, за тези които чакат да чуят „Мама, Тати“.

Кой как реагира? И с ДА, и с НЕ. Не убеждавам никой в нищо, човек трябва да го усети вътре в себе си, със сърцето си.

На семействата ще кажа да се борят, да мечтаят, да вярват, че техния донор ще дойде, че техния живот ще се промени, че това за което са чакали и плакали ще се случи. Че ще чуват тропота на малките крачета и детския смях.

Всеки път, когато говоря за това какво е чувството, започва сърцебиене, очите се пълнят, но от щастие. Вярвам, че всеки един донор се чувства като мен, и знам, че живота им е променен за по-добро.

За тези който, знаят какво е да си майка – за тези който са чакали да прегърнат рожбата си – да подадем ръка, да покажем че можем да сме хора, да покажем, че имаме сърце и да вярваме, че ще изпълним най-съкровената им мечта.

Доци


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart