Боряна, Филип и дъщеря им Дара

Боряна, Филип и дъщеря им Дара

С респект и дълбок поклон от фондация „Майки за донорството” пред смелостта на всеки човек, борещ се да има дете, ви запознаваме с писмото на новото семейство:

„„Нямаме деца“ за нас не е просто статистика, а много сълзи, болка, самообвинения, обвинения, неудобство,надежда, безнадеждност, още надежда, отчаяние, очакване… Всеки, срещнал диагнозата „репродуктивен проблем“ е преминавал през цялата тази палитра емоции. Едва ли с това писмо ще ви кажа нещо ново и аз.
Преди около 5 години започна голямото изпитание за нас. Тъкмо бях срещнала човека, с когото почти веднага заговорихме за деца и семейство. Не ни се получи. Първите ни целенасочени изследвания бяха категорични и опустошаващи! Изчерпан яйчников резерв! Няма шанс!
На никоя жена не пожелавам да чуе тази страшна присъда: „Няма шанс да имате дете!“ Между другото по някое време се промъкна все пак едно промълвено „Е, освен с донорска яйцеклетка, ама то е толкова трудно и скъпо…!“ И толкова. Няма информация, няма насочване. Хлопване на папката с изследванията и „Да влезе следващия!“. Не исках да повярвам, че е възможно! Защо точно на мен?! Толкова ли съм грешна, та такова страшно наказание да ми се стовари?!
Тръгнах по какви ли не билкари и знахари. Доста време загубих докато осъзная, че не това е начина! Жалко, че тогава не се говореше толкова широко за донорството на репродуктивен материал. Страхотна работа сте свършили, момичета, с това, че говорите, организирате, информирате, помагате! Сигурна съм, че сеге ще е поне една идея по-малко безнадеждно за жените, които тепърва ще чуват страшните диагнози!
Все пак в един момент и аз разбрах, че има тази възможост, че е реална. Събрахме пари. Оказа се, че има нужда от много повече, отколкото си представяхме. Но все пак си казвахме „Абе то само да стане, майната им на парите!“ Е, първия път стана… почти… . Missed. Друга грозна дума влезе в живота ни! Като се вдигнеш високо, се пада още по-болезнено. Втория път нищо не се получи. Нито пък третия…
Годините си вървят! Децата на приятелите ни растат! Радваме им се. И си мечтаем за нашето слънчице. Мечтаем си да слушаме как сърчицето му бие заедно с моето, да усещаме малките подритващи крачета, да заспиваме заедно, да играем заедно, да се тревожим, да се ядосваме, да му четем книжки, да го водим в зоопарка, да отговаряме на „глупави” въпроси, да не си доспиваме от задачи, да се оплакваме как нямаме време за себе си, да чакаме с нетърпение класирането за детска градина, да правим невъзможни комбинации, за да го вземем от училище… Мечтаем и вярваме, че ще се сбъдне!
С надежда и благодарност за помощта!
Боряна и Филип, София“

borianafilip

Средствата за Боряна и Филип бяха събрани. С благодарност към донора, дарил частица от себе си , споделяме, че каузата е успешна. Боряна и Филип се радват на своята рожба Дара!

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart