Бойка и Петър – програма „Темпус“

Бойка и Петър – програма „Темпус“

Избрани са първите две семейства, които „Програма Темпус“ ще финансира за ин витро процедура. Запознайте се с историята на първото семейство.

„Здравейте! Ние сме Бойка и Петър. Дълго се надявахме, че ще забременея нормално, но не се получаваше. Решихме, че се нуждаем от репродуктивен специалист и след дълго проучване, се насочихме. Последваха изследвания. Установи се, че съм с изчерпан яйчников резерв. Единственият шанс за забременея беше инвитро. При първата процедура от 4 извадени яйцеклетки само 2 се оплодиха нормално. Последва трансфер на 2 ембриона, но така мечтаният резултат беше отрицателен. Въпреки всичко не загубихме надежда. Последва 2ри опит и от 5 извадени яйцеклетки, 4 бяха годни за оплождане. Успешно оплодени бяха 2. Последва още един трансфер на 2 ембриона, но за съжаление отново неуспешен. След този опит започнахме да губим надежда, но въпреки това не се предадохме.

Решихме се на трети опит. Имах 3 извадени яйцеклетки, от които бяха оплодени 2, но за жалост нямаха правилно развитие. Не последва трансфер.

С лекуващият лекар обсъдихме друг вариант – опит за спонтанен цикъл. В течение на три поредни месеца събирахме яйцеклетки. За жалост резултатът не беше обнадеждаващ – само 1 ембрион. Последва трансфер, но резултатът отново беше отрицателен. Изглеждаше, че сме изчерпали всички възможности. Докторът ме посъветва да опитаме с донорска програма. Дълго време обмисляхме. След толкова много емоции, проблясъци на надежда и болезнени разочарования, не бяхме сигурни, че сме готови да опитаме пак. Освен страхът и болката, че пак ще мечтаем напразно, финансово не можем да си позволим такава процедура.

Така научихме за “Майки за донорството” – организация, която може да помогне да се появи, както нашия “ангел” донор, така и финансова подкрепа. Решихме да опитаме. Надяваме се, че този път с вашата подкрепа, нашата любов и с Божията помощ, ще помогнем на специалистите, да сбъднат мечтата ни. Въпреки, и напук на всички трудности, ние отново имаме надежда. Надежда, че в бъдеще безсънните ни нощи няма да са резултат на стрес, болка и разочарование, а от растящи детски зъбки. Че сълзите ще са от радост, че и в нашият дом ще се чува детски смях и ще тропат малки крачета. Че и ние ще чуем заветните “мама” и “тати”. Благодарим от сърце на всеки, който помага тази надежда да се превърне в реалност.“

Бойка и Петър ще бъдат подпомогнати с 5000 лева дарение по Програма „Темпус“ на фондация „Майки за донорството“ и едноимения корпоративен дарител. За техният нов опит търсим Ангел – донор, както ги наричаме – жена, която да дари яйцеклетки и заедно да сбъднем мечтата им за рожба.

 

Повече за програмата и как се участва прочете в линка:

ПРОГРАМА ТЕМПУС

Фондация „Майки ЗА донорството“

www.maikizadonorstvo.com
#ЗаДаСеРодиДете
#ДонорствоНаЯйцеклетки

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart