„Будител на годината“ 2016

„Будител на годината“ 2016

Будителите на надеждата д-р ГЕОРГИ СТАМЕНОВ и ФОНДАЦИЯ „МАЙКИ ЗА ДОНОРСТВОТО“  официално получиха званието „Будител на годината“ 2016

Будителите на Надеждата помагат на двойки с репродуктивни проблеми и двойки, имащи нужда от донорски материал и от години даряват надежда и рожба на двойките с най-тежки репродуктивни пролеми у нас.

Будителите на годината традиционно получиха уникалния  плакет „Златен ключ“, а наградата им бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014.

buditel-1Излизайки на сцената в литературен клуб „Перото“, д-р Стаменов трогна препълнената зала с думите си, че наградата е за всички номинирани в инициативата и в знак на уважение и благодарност към техните каузи, ги покани на сцената, за да споделят заедно момента.

Номинираният за Будител на духа, Боян Петров, бе избор на коментиралите обществени личности в ефира на Радио FM+. От името на медията водещата на Радио FM+ Ива Дойчинова му поднесе плакет-талера „Великите български владетели”. Боян беше и една от „най-ухажваните“ личности в „Перото“. Всеки искаше да се докосне до него, да поговори и да сподели усещането, че духът на едни продължава да подбужда други и събужда трети.

Подкрепилите кампанията партньори на Радио FM+ Фондация „Българска памет“, Vivacom и Julius Meinl buditel-2също отличиха с личен приз някои от номинираните. От името на „Българска памет“ д-р Милен Врабевски връчи своята награда на номинираната за Будител „огнище“ Диана Илиева, кмет на община Тервел, но не пропусна да изкаже благодарност и към Любка Биаджони за мисията й да представя пред света български музикални таланти.

Изборът на Vivacom полетя към Америка, за да достигне до Иво Иванов – писателят и журналист, чиито истории намират будни съзнания и добри сърца, прекрояват душите, провокират ново осъзнаване на света.

Илиян Любомиров/ Августин Господинов, който бе номинацията за Будителят на младите, вдъхнови екипа на Julius Meinl и „кафето на поетите“ го отличи със специален приз.

Церемонията „Будител на годината“ се състоя в книжен център „Перото“, който събра над 150
гости,
 които аплодираха, плакаха и се усмихваха заедно със съвременните будители и радиоводещите на Радио FM+ Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто. Водещи на събитието бяха създателят на инициативата „Будител на годината“ Ива Дойчинова и Андрей Захариев (БНТ).

БНТ, които като основен медиен партньор заснеха и излъчиха церемонията в своята програма.
Припомняме ви всички номинирани:
http://fmplus.net/campaigns/2016-09-15/eto-koi-sa-nominaciite-za-buditel-na-godinata-za-2016.fm+

Източник:  fmplus.net

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart