Частичка Добро

Частичка Добро

Разбрах за възможността за даряване на яйцеклетки от приятели. Реших да даря яйцеклетки абсолютно спонтанно, ей така, веднага щом разбрах за този вид донорство. Само, че тогава се сблъсках с възрастовото ограничение. За щастие в началото на 2020г. възрастовата граница падна и аз се свързах с фондация „Майки за донорството“ и малко след пандемията, въведена в страната, заедно задействахме моята донорска процедура. До момента съм дарявала веднъж и въобще не съм се страхувала или притеснявала от процедурата. Чувствах се в сигурни ръце, доверих се изцяло на всички лица, свързани със самото даряване и усещах подкрепата им всеки път при посещенията в болницата, за което много благодаря. Всичко протече гладко и безпроблемно и в деня след самата процедура аз се чувствах много добре. Когато споделях с близки и приятели за желанието си да стана донор, срещах противоречиви мнения относно намеренията си. Някои ме разбираха и подкрепяха, други категорично не. Като цяло смятам, че темата за доста хора е табу и е хубаво да се говори по-открито по нея. Неодобрението, което аз срещнах от част от близките ми хора, по никакъв начин не е повлияло на желанието ми да стана донор. Смятам, че щом мога, значи нищо не ми пречи да го направя и го направих от сърце. За мен беше важно да стана донор, приемам го лично, въпреки, че не съм се сблъсквала с репродуктивни проблеми.
Не съм се замисляла за анонимността, но тъй като съм любопитна по природа не бих отказала да знам нещичко за децата родени от моите яйцеклетки. На жените, които се колебаят да станат донори, а имат възможността да бъдат такива, искам да кажа да действат смело и без страх. Това е частичка добро от теб, която подаряваш и с нея правиш някой безумно щастлив. Чувството, че си бил полезен е безценно, поне за мен.

Криси


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart