Чудесата не са само в приказките!

Чудесата не са само в приказките!

За донорството на яйцеклетки зная още от времето, когато аз вървах по пътя към мечтаното бебе, въпреки че на мен не се наложи донор, срещнах много жени, за които единствения шанс да имат рожбичка беше някои от нас да ѝ даде този шанс. Още тогава бях сигурна, че сбъдне ли се тази моя мечта, ще направя всичко възможно да даря шанс на поне още една жена да чуе най-чаканата новина.
Зная какво е да ти кажат „почти е невъзможно“, зная какво е да се надяваш, да чакаш, да мечтаеш за най-съктовеното на този свят- рожбичка. За щастие аз имах късмета бързо да постигна мечтата си. За мен е нечовешки да имаш нещо и да не го споделиш с някой, който се нуждае истински от това, а го няма.

Бях наясно с процедурата. Мина по-лесно отколкото очаквах, заради без резервната подкрепа на Фондация „Майки за донорството“ и д-р Стаменов.  Оказа по-лесно, отколкото си мислиш.

Когато разказвам за донорството хората различно, повечето ме нарекоха ангел със сълзи в очите, някои имаха интерес да разберат повече, други си признаха, че нямат силата да го направят.

Какво ще кажете на семействата,
които чакат дълго време хора като теб за да имат деца?

Моля Ви, вярвайте! Чудесата не са само в приказките! И вече имам две мънички чудеса, но за миг не спрях да вярвам.

Какво е усещането да си дарител на нов живот?

На този етап само се моля да направя някого много щастлив, защото това наистина е най-голямото щастие! Чувството, за добрите хора, какъвто е всеки един дарител, не е нещо по-различно, защото те помагат и знаят какво е да нямаш и не искат да лишат някой друг от това. А доброто ще се върне, нали така?! Нека да не приемаме помощта като подвиг или геройство, а да се научим да си помагаме без да очакваме нещо в замяна, защото така или иначе вселената ще ни го върне.

Какво ще кажете на жените , които се колебаят да станат донори?

Единственото, което мога да кажа е, че няма нищо трудно и нищо страшно, това мисля. Няма нищо по-Велико от това да подариш на жена, чиято възможност да има рожба е само с донор, да чуе дългочаканото „мамо“. За нея ще бъде най-голямото чудо, а за Вас, които се чудите, едно от най-прекрасните ви дела в този живот!

Жени – вълшебна жена от „Майки за донорството“


В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на семейства.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart