ДА! Аз съм донор на яйцеклетки!

ДА! Аз съм донор на яйцеклетки!

ДА! Аз съм донор на яйцеклетки!
Защо станах, донор? Първо защото съм жена и мисля, че всяка жена има право да усети какво е да расте живот в нея, и всички “ хубави неща“ придружаващи бремеността 🙂 !
И второ защото, аз лично съм изпитала болката от това да искаш, но да неможеш да имаш дете по независещи от теб причини, без значение дали си мъж или жена, боли!

За донорството разбрах много преди да се свържа с фондацията, още докато се борех да се случи моето чудо, тайничко наблюдавах две жени с един лаптоп в едно кафене.
Всеки път, когато ги виждах, около тях имаше много жени и мъже, но предимно жени. Честно казано, беше ми любопитно какво правят и започнах да търся в интернет и да чета. Тайнично започнах да мечтая един ден да съм на мястото на един от тези “ ангели“ ,които помагат на жени да имат деца.
Ангели, защото донорите са точно това. Мечтаех, защото едно от условията да си донор е да имаш поне едно дете, но тогава аз все още нямах.

Минаха години и моето чудо се случи, станах майка.
Честно казано, покрай грижите за децата забравих за тази моя мечта!
Случайно една вечер попаднах на един репортаж по телевизията и си казах „ДА! дойде моят момент, ще го направя!“
Свързах се с Вики и Мариела /с многото хора в кафето J/ и го направих не един, а два пъти! Чувството, което изпитах след като дарих яцеклетки, не може да се опише с думи, трябва да се изживее. Същото е като любовта, само дето липсват пеперудите в стомаха липсват, а на тяхно място има лекота.
Донорството поне за мен е прекалено лично и хем искам да го запазя само за себе си, хем искам да разкажа за него, защото хората които се нуждаят от репродуктивен материал са много!

На Вас момичета,  ще пожелая здраве и сили да продължавате да се борите за „новото начало“!

Поклон пред Вас!

Ивелина


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на български семейства. Всички разкази са съобразени със законовите изисксвания при донорството.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на телефони

+359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева

или  e-mail:  mothers.donation@gmail.com

www.maikizadonorstvo.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart