Да предам моят късмет и на другите

Да предам моят късмет и на другите

Една приятелка ми каза за донорството на яйцеклетки. Много лесно се реших. Аз имам две дечица, които са здрави, знам какво щастие е, а много жени нямат тази привилегия. А и от нас като дарители не се иска кой знае какво, в сравнение с резултата накрая.

Веднага получих доста подробна информация, преди това не съм била обременена с глупости. Процедурата премина леко и бързо.

Доста хора не са информирани, някои са леко предубедени, но най-честата реакция  е, че това е хубав жест от хора за хора.

На семействата, които чакат дълго време хора като нас за да имат деца ще им пожелая да имат търпение и да вярват. Когато има хора, ангажирани с тази кауза, рано или късно нещата се случват. Най – важното е, че без значение кога си станал родител, това остава най – голямата ти радост за цял живот. Така че търпение и вяра.

Усещането? Ами.. Вътрешно се надявам някъде там една жена да получи това, което аз съм имала. Аз съм човек, който не е имал никакви проблеми в това отношение, включително и по време на бременността и раждането, буквално все едно не съм била бременна. В същото време много, много мои близки приятелки стигнаха до родителството с много борби и проблеми и аз винаги съм искала ако мога да предам този „късмет“ и на другите.

На жените, които се колебаят да станат донори ще им кажа, че няма защо да се колебаят. Няма да им коства нищо, а в крайна сметка ще получат удовлетворение, че са дали шанс на други хора да бъдат щастливи.

 

Рони


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart