Дарих, за да благодаря на живота

Дарих, за да благодаря на живота

Откъде чухте за донорството на яйцеклетки?

Страницата във фейсбук. След това проучих и през други източници на информация.

Как решихте да станете донор?

Спонтанно, но и категорично решение.

Спонтанно, защото не можех да чакам повече, за да се свържа с момичетата от фондацията, а решението да го направя беше взето много по – отдавна.

След като се роди  успешно дъщеря ми, знаех, че искам и трябва да се отблагодаря за нея. При рутинен преглед на пръв поглед, се оказах в операционната. За мен тази „ случайност “, че бях в точното време и на точното място, трябва да се е случила с помощта на по- висше същество. Да даря част от себе си е най- малкото, което можах да направя, за да се отблагодаря на живота, че имаме сега здраво момиченце.

Усещането, че ще дариш живот е неповторимо и не може с думи да се опише, трябва да се почувства. Искам повече жени да го усетят и да им се случи- чудото, да дарят живот.

Какво си представяхте, че е донорството преди да започне?

Само представата, че трябва да помогна. Хуманен и безценен акт. Не мога да си представя, че животът ни се простира  единствено до собственото ни съществуване и добруване.

Как премина процедурата?

Много спокойно, заради професионалистите от фондацията и болницата. Бях спокойна през цялото време, защото имах тяхната подкрепа. Отговаряха на всичките ми въпроси и бяха с мен през цялото време.

Какво беше различно от представата?

Убедих се, че наистина човек се променя, когато знае, че е помогнал за създаването на живота, че още едно семейство ще бъде щастливо, че ще има възможността да отгледа децата си, както я имаме и ние, с моя мъж.

Как реагират хората, когато разказвате за донорството?

Поради липса на информираност, повечето хора реагират с недоверие и съмнения. Това се променя, когато разкажа и споделя историята на някое семейство, което се бори с години, за да бъде пълноценно такова. Истината е , че ако човек не може да се постави на мястото на хората, които имат нужда от помощ, няма и как да пребори съмнението и да промени недоверието си. Или носиш акта на човечността в себе си, или- не.

Какво ще кажете на семействата, които чакат дълго време хора като теб за да имат деца?

Искам да им кажа, че трябва да вярват, че ще дойде и техния ред. Където я има вярата, там идва и надеждата, за да се роди и любовта.

Какво е усещането да си дарител на нов живот?

С думи не може да се обясни. Усещам се една идея по Човек. Усещам, че изпълнявам още повече смисъла си на съществуване.

Какво ще кажете на жените , които се колебаят да станат донори?

Няма място за колебание. Екипът е страхотен, атмосферата приятелска, каузата велика, усещането- удовлетворяващо!

✅ Ако нямаш против отговорите и/или разказ да бъдат качени на сайта ни и във фб , моля изпрати ги заедно с твоя снимка на мейла ни: mothers.donation@gmail.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart