Седма година „Дни на донорството“  

Седма година „Дни на донорството“  

Седма година „Дни на донорството“
 100 подаръка преди Коледа за двойки, които искат да имат деца

През последният месец на календарната година по традиция провеждаме инициативата „Дни на донорството“ – единствената в България, на Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“.

За 7-ми път в дома на Надеждата събираме на едно място донори на репродуктивен материал /яйцеклетки и сперматозоиди/, реципиенти, очакващи донор, щастливи семейства, които вече имат бебета и тези, които са в очакване на своите рожби. Гости и приятели на каузата.

Седмото издание на инициативата ще бъде подкрепено от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“. Като естествено продължение на националната кампания в подкрепа на донорството „Да. За живот!“, в болницата ще бъде открит специален информационен кът, посветен на донорстовто на органи, тъкани и клетки, а доброволци на Българския червен кръст ще раздават информационни материали в болница „Надежда“. Официалното откриване на инициативата ще е на 6 декември от 10.00 часа в централното фоайе на болницата. Ще присъстват изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ Росен Иванов, ръководството на болница „Надежда“, репродуктивни специалисти, семейства с деца, родени благодарение на донорски репродуктивен материал и донори.

Дни на донорството 2019г. стартират на 6-ти декември /петък/ от 08:00 часа във фоайето на МБАЛ „Надежда“ с информационен кът и благотворителен базар на фондация „Майки за донорството“, който набира средства за ин витро процедури за семейства. Всички финансирани семейства излизат с лицата си и историите си за борбата за дете.

На 6-ти, 7-ми и 8-ми декември ще говорим за Донорство на репродуктивен материал при жени и мъже. Кой и по какъв начин има право да дари репродуктивен материал, съгласно законодателството в Р. България. Какви са етапите на процедурата за даряване до успешното й приключване. А на всички желаещи да проверят дали могат да бъдат донори на репродуктивен материал, безплатни прегледи. Ще ви срещнем и нашите Ангели – донори, които вече дариха частица от себе си, за да се роди дете.

На 7-ми и на 8-ми декември  от 10:30 часа сме подготвили детска празнична програма за всички деца, в която най-малките ще бъдат зарадвани с подаръците на белобрадия старец – Дядо Коледа.

Коледно вълшебство и за възрастните. На 8-ми декември едни от най-добрите специалисти на МБАЛ „Надежда“, а именно: д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова ще извършват безплатни консултации и прегледи на 100 двойки, които искат да имат деца /без значение проблема/.

Инициативата Дни на донорството 2019г. подарява на настоящите пациенти на МБАЛ Надежда, чрез участие в томбола на място:

  • три ин витро процедури с донорска яйцеклетка за реципиенти към момента на участие в томболата;
  • три безплатни раждания за бременни дами към момента на участие в томболата;
  • три индивидуални курса за бъдещи родители, лично провеждани от акушер Надежда Стаменова;
  • две безплатни заснемания на раждане от екипа на Надежда ТВ;
  • безплатни профилактични прегледи за рак на гърдите на всички дами, избрали да дарят яйцеклетки с фондацията в болница „Надежда“. Част от кампанията „Посланик на Надеждата“.

Следете редовно нашият сайт www.maikizadonorstvo.com, заедно с профилите ни във facebook, twitter и Instagram за допълнителна информация относно инициативата!

Дни на донорството 2019г. се провеждат на VI, VII и VIII декември в МБАЛ „Надежда“ – гр. София, ул. „Блага вест“ №3.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart