Дни на Донорството 2023 г. – десето издание на благотворителната инициатива

Дни на Донорството 2023 г. – десето издание на благотворителната инициатива

Ние от Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“ ви каним на 10-то издание на съвместната ни инициатива „Дни на Донорството“.

От 8 до 15 декември 2023 г. в централното фоайе на МБАЛ „Надежда“ представители на фондация „Майки за донорството“, ще посрещнем с информационен кът на Донорството. Добре дошли са всички, които искат да се запознаят подробно с донорството на яйцеклетки, сперматозоиди и на ембриони, съгласно българското законодателство.
– Как се става донор? или Какво да направя, ако имам нужда от донор? – и още десетки въпроси, на които ще отговорим.

Паралелно с това организираме и традиционният Благотворителен коледен базар, чрез който подпомагаме обърналите се към фондацията семейства, за финансова помощ за ин витро процедури с донорски материал.

Десетото издание на инициативата „Дни на донорството“ подарява отново:

Първични прегледи за двойки с неизяснени репродуктивни проблеми, които искат да имат деца. Те ще се срещнат с част от най-добрите репродуктивни специалисти у нас, а именно:

д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова.

Единственото условие за безплатен първичен преглед при репродуктивен специалист е кандидатстващите двойки да не са настоящи пациенти на МБАЛ „Надежда“ и да нямат записан бъдещ час.

Прегледите стартират от 08.12.2023 г. и ще бъдат съобразени с графиците на репродуктивните специалисти с настоящите им пациенти.

Желаещите да си запишат час за репродуктивен специалист, могат да ни пишат на e-mail: nadezhda@maikizadonorstvo.com като задължително условие е да посочат в електронното писмо актуален телефонен номер за контакт.

„Дни на донорството“ 2023 подарява още:

  • 3 ин витро процедури с донорска яйцеклетка в МБАЛ „Надежда“ – само за настоящи пациенти на болницата, включени в Донорска програма с Информирано съгласие подадено преди 19.10.2023 година и без замразени ембриони на съхранение в болницата. Процедурите са само за ин витро с помощта на български жени донори, даряващи яйцеклетки с фондация „Майки за донорството“.
  • 2 трансфера със замразени ембриони – само за настоящи (регистрирани не по-късно от 19.10.2023г.) пациенти на болницата, със замразени ембриони към датата на участие в томболата.
  • 1 раждане в МБАЛ „Надежда“ – само за настоящи (регистрирани не по-късно от 19.10.2023 г.) пациенти на болницата, с вече удостоверена бременност в МБАЛ „Надежда“ към датата на участието в томболата.
  • 1 видеозаснемане на раждане в МБАЛ „Надежда“ – само за настоящи (регистрирани не по-късно от 19.10.2023 г.) пациенти на болницата, с вече удостоверена бременност в МБАЛ „Надежда“ към датата на участието в томболата.
  • 1 пакет „Детско здраве 0 – 12 месеца“ – само за настоящи (регистрирани не по-късно от 19.10.2023 г.) пациенти на болницата, с вече удостоверена бременност в МБАЛ „Надежда“ или родени деца към датата на участието в томболата.

Записването в томболата с подаръци ще бъде само на място в специалния кът разположен в централното фоайе на МБАЛ „Надежда“ от 08:00 часа на 08.12.2023 г. до 17:00 часа на 15.12.2023 г. при представител на Фондация „Майки за донорството“.

Допуснати до участие в томболата ще бъдат всички желаещи, отговарящи на условията.

Късметлиите ще обявим след 17:30 часа на 15.12.2023 г. в сайта на Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“, както и в дигиталните ни комуникационни канали.

Традиционно подаръци – изненада ще получат и донори на яйцеклетки и сперматозоиди, дарители на фондация „Майки за донорството“, подарили частица от себе си през 2023 година в МБАЛ Надежда.

Първото издание на „Дни на донорството“ бе през месец декември 2013 г., няколко месеца след като МБАЛ „Надежда“ отвори врати.

Тогава за първи път организирахме информационен кът и емоционални срещи между донори на яйцеклетки и сперматозоиди; нуждаещи се от помощ семейства, и тези, които  станаха родители благодарение на донорство на яйцеклетки и сперматозоиди. На срещите присъстваха любими лекари и медицински специалисти.
Така в продължение на 10 години „ДНИ НА ДОНОРСТВОТО“ се превърна в чакана, желана и сбъдваща мечти ежегодна инициатива.

До сега в „Дни на Донорството“ подарихме:
– 500 прегледа при репродуктивни специалисти;
– 24 ин витро процедури с донорска яйцеклетка;
– 16 раждания в МБАЛ Надежда;
– 5 видеозаснемане на раждане;
– индивидуални консултации за раждане; прегледи фетална морфология; профилактични прегледи за рак на гърдата; SDI тестове и още много други подаръци за донори и пациенти.

„Дни на донорството“ е иницативата, която помогна да се родят много деца, с и без помощта на донорство. Някои семейства се радват на двоен и дори троен детски смях!

Благодарение на каузата на Фондация „Майки за донорството“ сред нас вече има над 2000 деца, отглеждани с много обич в подкрепяща семейна среда.
Всичко това постигаме на фона на повече от 70 000 семейства в нашата страна, които се нуждаят от донорство, за да имат деца. От своето учредяване до днес, дарителите на репродуктивен материал, избрали Фондацията, надвишават 4 500 души.

В инициативата „Дни на донорството“ ние от Фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“ през 2023 г. отново даваме шанс на българските семейства да сбъднат мечтата си за дете. Чудесата с нас, не само по Коледа!

Място на инициативата: МБАЛ Надежда – гр. София, ул.“Блага вест“ № 3

За повече информация:
Виктория Георгиева 0888721010

Мариела Куртева 0878712128

Фондация „Майки за донорството“

www.maikizadonorstvo.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart