Доброто и любовта остават

Доброто и любовта остават

За донорство на яйцеклетки чух за първи път преди време и още тогава знаех, че това е огромна възможност да помогнеш. Когато човек наистина иска да помогне нещата се случват. Въпреки че, четох много какво представлява донорството, решението да станеш такъв, се взема от сърцето и нищо друго няма значение! Как протича процедурата ми беше обяснено подробно и на всичките ми въпроси, които възникваха по пътя ми беше отговорено, така че процедурата протече информирано, спокойно и без никакви неочаквани или стресиращи събития. Мога отговорно да кажа, че не съм се чувствала нито физически, нито психически затормозена от процедурата и си вършех всичко нормално, както бих, ако не участвам в програмата.

Участието ми в донорската програма, можеше да остане не забелязано от колеги и приятели, ако аз не бях решила да споделя, с цел да информирам и запозная с тази благородна кауза повече хора. Реакциите бяха смесени разбира се, нищо крайно, но взе пак неловкото мълчани се улавяше на моменти – жалко, много жалко. Подкрепата, която ми трябваше получих от най-близките си хора – съпруга и майка ми. Те дори бяха горди с мен и моето решение и ме подкрепяха през цялото време.

На семействата, които чакат донори като мен, мога да кажа, че търпението и очакването ще си заслужават, защото любовта, с която участваме със сигурност ще се материализира в коремчето и ръцете им скоро и всичко, ще има смисъл!

На всички дами, които четат това и все още се колебаят дали да дарят, искам да кажа:

– Дами, задайте си правилните въпроси!

Попитайте се, какъв би бил живота ви без децата ви; каква празнина бихте усещали, ако няма детски смях вечер в дома ви; как ще се почувствате, ако знаете, че благодарение на вас, едно семейство ще отглежда наследник с много любов, защото тези деца, сигурна съм, са обичани безкрайно.

Всички останали въпроси за безмислени и без значение! Доброто и любовта остават!

Боби


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на български семейства. Всички разкази са съобразени със законовите изисквания при донорството.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на телефони

+359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева

или  e-mail:  mothers.donation@gmail.com

www.maikizadonorstvo.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart