Донорството не е за всеки

Донорството не е за всеки

За донорството научих случайно, попаднах на пост във Facebook.

Реших да стана донор, защото знам през какво минава едно семейство когато иска дете и след като вече ние се бяхме преборили за нашето, можех да помогна на други хора. Донорството е същото като инвитро процедурите, които сме минавали

Процедурата мина леко, без проблеми. Всички бяха много мили и готови да помагат

Нищо не беше по-различно, бях подготвена, че ще е същото като другите процедури

В същият ден след взимането на яйцеклетката написах пост в голяма женска група.

За отрицателно време имаше над 700 коментара. Изводът ми беше, че хора които не са имали проблем с зачеването, рядко са отворени на тази тема. Но донорството не е за всеки, пък и не от всеки човек трябва да има копия по Света

На семействата, които чакат дълго време хора като мен за да имат деца

ще им кажа ,че чудеса се случват и, че по Света има много хора, които ще ги подминават или ще ги гледат със съчувствие, но на тях им трябва само един и той е някъде там и рано или късно ще се срещнат. Трябва да вярват и никога, никога да не се предават.

Дарител на нов живот – не го приемам така, за мен донорството е начин да помогна давайки нещо от което нямам нужда в момента. Рецепиента дарява живот.

На жените, които се колебаят да станат донори ще кажа да се замислят какво би било да не са хващали никога детето в ръцете си ,а ден и нощ да са плачели за този момент.

Да се замислят, ако един ден сестра им, дъщеря им има нужда от донорска яйцеклетка как ще се чувстват да чакат някоя като тях да се реши да бъде донор. Нещо което на тях няма да им коства нищо, а за друг ще е смисъла на живота.

На жените ще им кажа да правят добро, когато могат, защото рано или късно това ще им се върне по един или друг начин.

Дани


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart