Едно бъдещо майчино сърце чака мен

Едно бъдещо майчино сърце чака мен

Казвам се Теодора и съм майка на две прекрасни момичета. Разбрах за възможността да стана донор на яйцеклетки от радиото. Решението дойде някак странно и спонтанно. Винаги, когато чуех за това ме обземаше едно такова чувство на нетърпение и вълнение. Е, не ми трябваше много време да взема решение. Знаех, че това трябва да се случи преди да навърша 35г /тогава/, но пък искахме и второ дете, затова побързах да се свържа с дамите преди да съм забременяла и да съм станала на възраст, която няма да мога да даря. Интересното за мен беше това, че без колебание подредих приоритетите си в този ред – първо донор, после второ дете!
Нямах никаква представа какво ме очаква преди да се срещна с Виктория и Мариела, просто вътре в себе си знаех, че трябва да го направя. Треперех докато излязат резултатите от изследванията и не получих заветното „Да ти можеш да станеш донор на яйцеклетки“!!! Не мога да ви опиша щастието което изпитах, там едно бъдещо майчино сърце чака мен, точно мен! Чака своята частица щастие! Безценно е това чувство!
И така магията започна, влязох в процедура за донор. Мина леко, емоциите бяха в изобилие, най-вече положителните, а момичетата бяха плътно до мен и изтърпяха всички мои въпроси и настроения.
Всяка една стъпка от процеса на донорството на яйцеклетки ми беше подробно обяснена до най-малкия детайл, затова очакванията ми се оправдаха. Никой обаче не може да ти каже какво ще изпиташ след края на процедурата, а и няма как….неописуемо е! Имаш усещането, че летиш, в корема ти пърхат пеперуди, сърцето прелива от щастие и удовлетворение, че си дала най-ценното на една непозната жена – Надежда!
В последните години темата за донорството на репродуктивен материал става все по-обсъждана и постепенно предразсъдъците на хората изчезват. В повечето случаи реагират  с възхищение на нас донорите.

На всички семейства , които чакат донор мога само да кажа – не се отчайвайте, тук сме, има ни, мислим за вас, ставаме все повече и вашата частица надежда е съвсем близо!

А вие мили момичета, които все още се колебаете да станете донори, спрете да се колебаете и го направете! Вие сте майки, познавате онова невероятно усещане за върховно щастие и безусловна любов, когато гушкате децата си. Станете част от нашето семейство на Надеждата, защото само така ще разберете щастието, вълнението, удовлетворението от това да дариш частица от себе си за нов живот и ще направите едно семейство чакащо своето чудо огласено с детски смях , точно като вашето!

Теди


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart