Елена и Иван

Елена и Иван

Писмото им е дълго, но не колкото болката и тъгата им. Запознайте се с новото ни семейство.
„Здравейте, ние сме Елена и Иван, на 31 и 33 години. Българи изпълнени с най-ценното в един достоен живот – ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ. Като всички млади хора, у нас се породи копнежа да създадем семейство, дом и се изпълнихме с надежда, че ще бъде съвсем скоро изпълнен с детски смях и тичащи крачета! За нас да имаш дете е ЧУДО – чудо, което смятаме, че всяка жена, намерила любовта на живота си заслужава да получи като благословия!

От както имам цикъл, обаче всеки месец за мен е кошмар в момента, в който ми дойде менструацията. От тинейджърка си спомням как се парализирах от адската болка по време на цикъл, всички ме успокояваха, че просто съм „късметлийка” и на мен се е паднало да имам тежък и болезнен цикъл. Тръгнах по пътя за причината, но до 2019 година никой от лекарите, които бях посещавала не ме насочи за евентуалната причина за тази адска болка! Така си живеех с болката и пробвах какво ли не, за да се опитам да облекча състоянието си, но нещата с годините е обостриха до такава степен, че постъпвах в болница. Накрая се намери лекар, който се усъмни за коварното заболяване ендометриоза. Изчакахме около година на безуспешни опити, след което бях насочена към репрудуктивен специалист.

През 2019г. след лапароскопска операция бях диагностицирана с дълбока ендометриоза с множество сраствания. Беше отсранена ендометриозна киста на левия яйчник и киста на жълто тяло в десния, както и каквото е успял да премахне лекаря като сраствания. Преди да направя лапароскопската операция АМХ беше 5,67 IU/L, а след операция и първия и единствен/ с трансфер/ към момента неуспешен опит инвитро чрез стимулация падна на 0,53 IU/L, което бе потресяващо за мен! След като разбрах, че мога да зачена единствено ин витро и вземайки предвид добрия ми АМХ в началото, бях почуствала нуждата да направя добро и в случай, че забременея и родя здраво бебче, ще даря яйцеклетки, за да дам шанс на още една жена да се сдобие с най-безценното чудо-рожба!

За мен мига, в който трансферираха двете ми ембриончета беше най-хубавия период в живота! Двете точици от снимката, която видях бяха най-красивото нещо, което съм виждала и чувствала. Летях и се молех да чуя сърчицето им, да усетя движенията им в себе си, говорих им ден и нощ колко ги обичам, до момента на отрицателния тест. Настъпи истински катарзис за моята и без това крехка и нежна душа, пълен крах в душевното и емоционално състояние, чувствах се най-прокажената и непълноценна жена на света…всички пагубни думи, за които се сетите се въртяха в главата ми! От човек, който иска да дари частица от себе си в името на тази висша ценност да дариш живот, аз се превърнах в жена, която следва да разчита на добротата на друга жена с ясното съзнание колко малко жени биха се подложила на това. Благодарение на вярата ми в Бога и любящия ми съпруг успях да се съвзема и продължа напред.

Последва хистероскопия за оглед на матката и възможни причини за неимплантиране на ембрионите, бе премахнат малък полип. Месец след това при преглед се установи, че имам киста. Лекарят се осъмни, че отново е ендомериозна и назначи терапия с противозачатъчни за няколко месеца. Не изчезна. С доктора обсъдихме възможността за втора лапароскопия за премахане на кистата и евентуално прекъсване на тръбите, защото са увредени от страствания и са непроходими и може да бъдат причина за неуспех. На втората операция отново се оказва ендометриозна кистата, срастванията отново са на лице.

Последваха множество опити на спонтанен цикъл, но без да се стигне дори до пункция! След това като удавник за сламка отидохме в Турция до прословутите специалисти, които не ни информираха, че там не прилагат инвитро на спонтанен цикъл, отново разочарование и неуспех!

Бях готова на всичко да сбъдна мечтата си и Слава на Бога имам сестра, която има добро сърце и повече от мен желае да стана майка като нея! Веднага задействахме процедура по това тя да осъществи даряване на яйцеклетки!  Отново огромни надежи и очаквания! 22 извадени Я, 13 оплодени и само 4 бластоциста. Преди да започнем подготовка за трансфер решихме по предписание на генетик да осъществим PDG/S, анализ. Кошмар….и 4те бяха със сериозни аномалии, които са несъвместими с живота. Вече тотално бяхме изтощени и финансово, и емоционално. Сестра ми ме чакаше цели 10 години, преди да направи стъпки за втора рожба, искаше първо аз да имам това щастие, тя се жертва за мен, но Божия план за нас явно е друг. Тя забременя букално месец след даряването спонтанно и сега и този вариант за мен отпадна. Дай Боже да роди здраво и прекрасно момиченце с чисто и добро сърце като нейното!

Според настоящата ми лекарка най-вероятния изход, ще бъде с донорска яйцеклетка. Отдавна приехме, че пътят ни към тази жадувана мечта ще бъде труден и непосилен, ако сме сами. Истински вярваме в хората с добри сърца! От следим вашата дейност всеки ден у нас пламъчето на надеждата се усилва и топли душите ни. Да почувствам живот в утробата си за мен е истинско ЧУДО! Да даря живот и да го отгледам с цялата си любов за мен е мисия на всяка жена!

Отправям призив към Вас, Моля помогнете ни в борбата, за да може, ако е по Божията воля и ние да се сдобием с рожба – чудото, с което всяка жена преминала през този ад копнее да бъде благословена!

Благодаря Ви, благодя на Бог, че ви има и не сме сами!“

Елена и Иван се нуждаят помощта на всички нас. От Вълшебна жена, която да дари яйцеклетки за да им подари шанс за ин витро процедура. От днес започваме да събираме средства за ин витро, чрез благотворителният базар във фейсбук страницата на фондацията. Средства се събират и, чрез директни дарения по банковата сметка: фондация „Майки за донорството“, IBAN: BG50UNCR70001523142155, BIG: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк АД
Нека им дадем кураж, защото заедно ще сбъднем мечтата им!


Приятели на каузата ни, набирането на средства за ин витро процедура на Елена и Иван приключи! Нещо повече! Сумата, която събрахме е 8010 лева. Тя ще бъде преведена в лечебното заведение, където семейството са пациенти за ин витро процедурата им. Всяка дама, която иска да стане донор за да подари шанс на Елена и Иван да имат детенце, може да ни потърси във фейсбук страницата на фондацията или, чрез https://www.maikizadonorstvo.com/kontakti/

Благодарим на всички дарители за доверието, съпричастността и шанса, който дарявате. Бъдете благословени и нека доброто се връща многократно във вашия дом!

Ние продължаваме със семейството напред по пътя към мечтаната рожба.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart