Еми и Радо

Еми и Радо

„Здравейте, мили хора. Ние сме Еми и Радо. Нашата история започна преди около 10г. Не бяхме тийнейджъри, нито луди млади хора, а колеги и то от доста време. Не бяхме дори приятели, по-скоро добри познати. Но един студен януарски петък чудото се случи – прегръдка.

Топла мечешка прегръдка и света се преобърна. Любовта дойде без да пита и без да дава обяснения. Минахме през изключително тежък период. Каквото и да ставаше, каквито и битки да сме водили те имаха своето лице – любов и плода й – децата. Никога не сме си представяли живота без деца.

Аз знаех, че ще ми е трудно, защото нямам маточни тръби. Лекарите обаче твърдяха – няма страшно, твоят случай е лесен. И се започна. „Фонд за асистирана репродукция“ ни помогна много. Благодарна съм за шанса. Направих първата стимулация. Оказа се, че фоликулите са празни. Каква изненада! На следващата година нова стимулация – доста по-добре завършила – с ембриотрансфер на моят си ембрион. Бях бременна и щастлива цели 4 дни. Следващият тест-проверка беше отрицателен. Никога не се оставихме неуспеха да ни сломи, обичаме да пътуваме и да срещаме нови хора. Избираме дестинации като Рила, Пирин, Родопи, които ни зареждат с невероятна енергия и национален дух. В тях и в добрите хора намирахме сили да продължаваме напред.
Та така, хайде ново ин витро оплождане и то на спонтанен цикъл, но ембриончето не оцеля до трансфер. Последва още една стимулация. Два разкошни фоликула, които за съжаление се спукаха по-рано от планираното и не се стигна дори до пункция.
И, това беше. Хормоните се разиграха и яйчниците приключиха работата си. Не се отказахме. През 2016 г. направих ин витро с донорска яйцеклетка, но пак беше неуспешно. Колкото и голяма да е вярата ми в доброто при този опит се появиха съмнения, че не беше добре планиран трансфера. Сменихме клиниката и лекаря с нови надежди.
Молим се една добра жена да сподели щастието с нас като ни дари яйцеклетка. Нямам медицинска причина да не мога да износя бременност. Само дето още детенцето не ме е избрало за негова майка, ех да знаеше колко любов и приключения го чакат. Това са специални, мечтани, обичани деца и бих приветствала колкото повече – толкова повече ( Мечо Пух ). Благодарим ви!“

Средствата за Еми и Радо са събрани. Намерихме донор и стартира процедурата. За съжаление Еми загуби бременността. Семейството няма повече ембриони.

 

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart