Дани, Камелия и Ивайло

Дани, Камелия и Ивайло

Камелия и Ивайло са щастливи родители на Дани.


Приятели, както знаете нашата фондация „Майки за донорството“ ви представя всяко едно семейство, за което събираме средства чрез нашите Благотворителни fb базари в страниците ни . Този път средствата бяха събирани, чрез продажбата на романа „Бездетен”. Авторът и благодетел Ивайло Митев дари 5000лв. от продажбата на книгата. Семейството, което имаше късмета да бъде избрано от свързалите се с нас за помощ е на Камелия и Ивайло Диневи.
Ето какво ни бяха написали те:
„Здравейте, „Майки за донорството”!
Ние сме Ками и Иво, поредната двойка, която мечтае за своя рожба.
Всичко започна през 2012год., когато решихме с настоящият ми съпруг да се оженим и направим сватба. Малко преди да започнем подготовката за нея разбрахме, че съм бременна.За съжаление в 9 седмица от бременността лекарят ми установи ,че ембриончето е с прекъсната сърдечна дейност.Посещавах „Майчин дом“, където се наложи да ми направят аборт по медицински причини.Това събитие помрачи дните ни, питах се: Защо стана така?
Лекарят, при когото ходех ми каза, че често се случва при първа бременност да загубиш детето си. През 2014 год. отново забременях, бях много щастлива, но за жалост този път в 10 седмица ембриончето ни отново нямаше сърдечна дейност.Наложи се втори аборт.Гинекологът ми каза, че причината е в Хашимотото на щитовидната ми жлеза, което ми е установено през 2009год. и от тогава редовно ходя на ендокринолог и приемам медикаменти.Не се съгласихме с мнението му, защото стойностите на хормоните на щитовидната жлеза ми бяха в норма.Със съпругът ми решихме да се насочим към клиника за репродуктивни проблеми.В нея ни бяха направени различни изследвания при които се установи, че съпругът ми е с изменение на подредбата на девета хромозома, аз имам повишена нк- клетъчна активност, организмът ми се бори да унищожи бебето, защото го приема за вирус, имам също така и тромбофилия. Направиха ми изследване за Листериоза.Тази загадъчна инфекция помрачи още повече дните ни, защото се оказа, че няма кой да ме излекува от нея. Лаборанти ми казваха,че това е болест на овчарите, много опасна, която води и до смърт, предава се и на плода при бременност.Изпих купища антибиотици, посетихме много лекарски кабинети.След 1 год. и 4месеца бях излекувана с големи дози Пеницилин, венозно.През това време ходех на гинеколог в друга клиника.Там ми казваха, че не бива да забременявам, докато не ми направят нови изследвания, че тези, които имам вече не са актуални.Шест месеца се мъчиха да ми направят биопсия на ендометриум и още други неща.Повториха генетичното изследване на съпругът ми сякаш генът ни може да се промени.Така се изнизваха месеците и ние решихме да се преместим в трета клиника, в която през 2017год. стартирахме ин витро процедура, която завърши без успех, защото след стимулация с медикаменти нямаше яйцеклетки за вадене и оплождане.През 2018год.решихме да направим втори ин витро опит, но за наш кошмар се оказа, че имам изчерпан яйчников резерв, след като ми беше направено кръвно изследване на АНМ-хормон.Така разбрахме, че единственият начин да се сдобием с дете е да използваме донорска яйцеклетка.От една страна тази новина ме съкруши, но после решихме, че това е подарен шанс и трябва да опитаме с донорска яйцеклетка.Това е новото ни начало.Надеждата се събуди отново в нас, но тъй като през последните години похарчихме големи суми за изследвания и лечения сега имаме нужда от вашата помощ – от добро сърце на донор и от финансова подкрепа.
Мечтаем и в нашият дом да се чува детски смях, да се появи малкото човече, което да осмисли животът ни, поради това решихме да се обърнем към вас с молба, ако можете да ни помогнете да станем и ние щастливи родители.”
Благодарим на Ивайло Митев и всички, които си закупиха книгата „Бездетен” за да се роди дете! Продължаваме напред заедно с тях по пътя им към мечтаната рожба. Започваме търсенето на ангелче-донор и осъществяване на ин витро процедурата.
Да бъде успех!

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart