Катя и Мишо – програма „Темпус“

Катя и Мишо – програма „Темпус“

Катя и Мишо са 6-то семейство, на което програма „Темпус“ ще помогне финансово за ин витро процедура. Ето част от тяхното писмо:
„Първо бих искала да ви благодаря, че ви има за нас-всички мечтатели за рожба, за най-сладката прегръдка и най-милата дума, която може да разтопи сърцето –‚мамо‘/‘тати‘!
Убедена съм, че не само ние-представителките на нежния пол дерзаем и има вече и достатъчно мъже, които могат смело да заявят споделената мечта за бебе… Затова пиша от името на двама ни с Михаил( Мишо)…
Ние сме все още от двойките, които почти от първия миг са се усетили като половниките на цялото и за да можем да се радваме на поне малко продължение на този живот, веднага решихме да опитаме да си направим бебе.J
Всички лекари, работещи с репродуктивни техники, ни препоръчаха донорски яйцеклетки, макар че някои от специалистите искаха да опитам и с мои яйцеклетки, защото все виждаха повече антрални фоликули при диагностичните прегледи… Първите прегледи и консултации направихме в столична клиника, която логистично ни беше най-удобна. Междувременно-за второ мнение се консултирахме в Турция по време на една кампания, но не успяхме да направим опит там. Продължихме в клиниката, в която бяхме, със стимулация, но ми казаха, че само 2 яйцеклетки са извадили, от които едната била неузряла, а другата-дегенеративна.  Изчаках 1 месец да поотпочина от неприятното развитие на нещата, но желанието за бебе така и не ни напусна…
И всичко от начало- нови прегледи и консултации… Следващият по ред център за репродуктивно здраве… Лекарят ми препоръча опит с донорски ембриони, който за жалост изобщо не се увенча с успех. Причини- неизвестни. Препоръката беше просто да продължавам да опитвам. След безбройните изследвания, които правих през всичкото време-цветна снимка, хормонални нива-ежемесечно; генетични изследвания, вирусологични, инфекциозни и какви ли още не, а и коментирайки с много дами-спътнички стигнах до извода, че може би и рядката ми кръвна група е голям фактор за неуспехите. След последната клиника-заради по-бързото тик-такане на часовника, реших, че няма нужда да чакам още дълго, и опитах 1 инсеминация в нова болница. Оказа се, че не е навреме, а за реинсеминация нямах физическа възможност. И логично-отново безуспешно.
Отново-кратка пауза и последва-пункция при един лекар, на следващия месец пункция при друг лекар. Трансферът неуспешен.
За следващ трансфер много ще съм признателна на помощ- от нашите Ангели-донорки. Тези момичета са наистина ангели-защото на съвсем крехка възраст осъзнават, че майчинството е най-святото състояние за всяка жена и защото имат такова голямо сърце да подаряват и на нас- нуждаещите се, частица от своя живот.
Не знам дали има по-благороден жест от това да дариш малко и в същото време- толкова много от себе си. За мен- откакто ме е обзела идеята да сбъдна най-сетне тази своя непоклатима мечта да имам дете, не съществува нещо по-свято от помощта на жена към жена…Та, именно ние-ако не си помагаме и подкрепяме в тези трудни моменти- едва ли светът ще продължи да съществува…

Нали ние раждаме новия живот! Дай боже да има повече бебета и животът да продължи! Амин!

Пожелавам от все сърце на всички от нас – помолили помощ за рожба, да им се дари детенце! Нека прегърнем отново живота!
Катя и Мишо“

Програма „Темпус“ стартира през месец май и дарява помощ за ин витро от месец юни 2021 година. Корпоративният дарител на фондация „Майки за донорството“ избра каузата ни за да помогне на български семейства да имат децата, за които мечтаят. Защото понякога да имаш дете е трудно медицински. Да прегърнеш рожба, която жената е носилав утробата си, да се грижиш за нея, да отгледаш и възпиташ е мечта – дълга, трудна и сякаш невъзможна. Но има начин, има надежда и има „Темпус“ за да дадат шанс.
Още 14 семейства ще получат помощ за ин витро от програма „Темпус“ на едноимения дарител и фондация „Майки за донорството“.
Повече за програмата прочете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/програма-темпус/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart