Кауза на чудесата

Кауза на чудесата

Казвам се Силвия. Наскоро направих още нещо с което се гордея и което поставям на второ място по важност, а именно това, че станах донор на яйцеклетки. Дарих шанс на едно семейство да сбъдне своята най-голяма мечта. За по-любопитните на първо място, най-голямата ми гордост е моят 12 годишен син, моята сбъдната мечта.
Преди да започна да следя каузата на “Майки за донорството” не знаех много за донорството, само бях чувала за него. След като разбрах за чудесата, които се случват благодарение на донорството на репродуктивен материал знаех че искам да бъда част от тези чудеса. Няма да крия, че ми отне известно време да направя крачката да се свържа с невероятните жени от фондация “Майки за донорство”, както и че имах своите притеснения и страхове от неизвестното. Истината обаче е, че в нито един момент, дори и за секунда не съм си и помисляла да се откажа от това да стана донор. Чувството да знаеш, че си направил всичко което зависи от теб, за да сбъднеш нечия мечта за детенце е невероятно. В душата ти се настанява лекота, спокойствие и огромно щастие знаейки че благодарение на теб в очите на едно семейство ще блестят сълзи от радост.
Сърдечни благодарности на “Майки да донорство” за това че ги има и, че благодарение на тях семейства ще сбъднат мечтата си да се сдобият с така желаните рожби. Сърдечни благодарности за това, че благодарение на тях и ние донорите сме част от чудото наречено “Майки за донорство”. Благодарности на целия екип, тук включвам и лекарския колектив, за това че през цялото време сте неотлъчно до донорите, че правите това вълнуващо преживяване възможно най-спокойно, без излишно напрежение и притеснение за процедурата. Сърдечно благодаря, че имате такива големи сърца и за това че сте приели каузата за лична. Желая Ви да бъде здрави, все така сърцати и отзивчиви. Нека бебета родени с ваша помощ да се множат.

Ще си позволя да направя един апел към всички дами и господа, а именно – запознайте се и се замислете над каузата на фондация “Майки за донорство” и искрено се надявам да пожелаете да станете част от нейните чудеса.”

Силвия


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart