Малък акт може да спаси неродени души

Малък акт може да спаси неродени души

„Някак си сме свикнали да се фокусираме върху собственият си малък свят и болките и проблемите на другите са много далеч от мислите ни, докато не се сблъскаме с тях в първо лице.

И аз не съм изключение от това.

Не се бях замисляла за живота на двойките с репродуктивни проблеми, не се бях сещала за психологическия натиск, болката, отчаянието, емоциолните върхове и спадове, за загубата на романтичната динамика между мъж и жена, с които трябва да се справят семействата, които имат репродуктивни проблеми, докато не ги видях от първо лице през манипулационния кабинет.

Нито, ми беше минавало през ум да стана донор на яйцеклетки, докато не видях болката в очите на тези семейства, пред манипулационния кабинет.

Как го реших ли?

Докато стоях в чакалнята по време на цикъла с хормонална стимулация с инжекции, които ми биха, за да замразя яйцеклетки за себе си, за всеки случай.

Видях толкова хора да чакат, толкова плачещи и отчаяни погледи на хора, които минават през същия цикъл на бодене, болници, изследвания, пълна упойка за пункция, като мен, но не един път за 10 дни и със сигурен резултат….Не просто защото могат и се застраховат. А, защото нямат избор.

Минават през този емоционално и физически изцеждащ цикъл пет-шест-седем пъти, години наред, без да знаят дали изобщо има резултат от това, години, години наред и трябва да живеят нормално, да съхранят връзката си с партньора.

За донорска яйцеклетка се чака до една година, защото донори на яйцеклетки няма, а и цикъла до оплождане струва много средства.

Та, да, даването е хубаво нещо, емпатията и не-егоизма също.

Но, преди да гледаме в другите, и да ги определяме какви са и какви не са, да я потърсим и изискваме от себе си. И, ако сте здрави, до 35г. имате свое дете… замислете се, защото един малък акт за вас, може да спаси живота на няколко семейства и да извади от дупката на отчаянието няколко неосъществени майки и няколко неродени души.“

Гея


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на български семейства. Всички разкази са съобразени със законовите изисквания при донорството.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на телефони

+359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева

или  e-mail:  mothers.donation@gmail.com

www.maikizadonorstvo.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart