Малка частица – голяма мечта

Малка частица – голяма мечта

Научих за донорството на яйцеклеткки от предаване по телевизията. Реших да стана донор, защото така го почувствах, защото има много нуждаещи се двойки, защото имам деца и искам и другите да имат. Процедурата премина добре, мислех че става за ден, два, но това не е игра, а точна и премерена процедура. Представях си, че отивам на преглед дават ми медикаменти и след това е пункцията.

На хората на който разказах за желанието ми реагираха по различни начини

-„Защо ще го правиш, нали си имаш деца?
-„Не се ли притесняваш, че това ще е твое дете“?
-„Не те ли е страх“?

Бих казала на сействата да не губят НАДЕЖДА и да чакат своя ангел.Усещането да си донор е уникално, не знаеш на кой си помогнал, но знаеш, че ще бъде много щастлив. Малка частица от себе си, голяма мечта за друг, чакана дълго време.

На жените който се колебаят да бъдат донори ще кажа, няма нищо страшно, само една жена, която е майка не се плаши. Помогнете и на други да имат шанса да станат МАЙКИ.

Веси


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart