Малки ръчички да гушкат мама

Малки ръчички да гушкат мама

Разбрах за донорството докато чаках резултати в болница Надежда преди нашето инвитро , седях случайно до масата на донорките.
След като видях колко много млади пациенти има обещах на себе си и пред Бога, ако мога да помогна с нещо след като се сбъдне нашата мечта за дете, да го направя. Слава Богу ние успяхме и се свързах с Вики и започнахме процедурата.
Нямах никаква представа какво е на практика. При мен действията се ръководиха от сърцето и емоците. Процедурата премина сравнително бързо, единственото ми неудобство беше разстоянието Несебър – София.
Различното от представата беше стимулацията (боцкането….) сигурно съм очаквала теблетки J
Когато разказвам за донорството хората реагират различно… Някои се възхищават, други ме питат: „Е как живееш спокойно, като някъде там живее част от теб, без да го познаваш?“ /не мисля така /
На семействата бих казала:
– Мили хора, НЕ се отчайвайте! И вашите мечти ще се сбъднат!
Усещането да си дарител на нов живот е много близко до раждането на детето ни. Да знам, че някой тайно ме благославя за мен е повече от достатъчно. Да знам, че малки ръчички гушкат щастлива майка е прекрасно.
На жените, които се колебаят да станат донори ще кажа:
-Не се колебайте, свържете се с фондация „Майки за донорството“, коментирайте с тях и действайте.

Нели


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart