„Мамо, гордея се с теб“

„Мамо, гордея се с теб“

Ясно помня срещата си с момичетата от „Майки за донорството“, сякаш беше вчера.
Разбрах за тях от моя близка за процедурата. Майка съм на две момчета. Второто родих след донорството. Нямах проблеми, нито по време на бременността, нито при раждането. Но това не означаваше, че не мога да почувствам болката и тъгата, която изпитваха жените мечтаещи за рожба.
Няма по-голям дар от децата.Те са всичко за нас и точно това ме накара да стана донор. Нямах представа какво ме очаква, но бях сигурна, че ще сбъдна нечия мечта.
Така започна моята процедура. Всичко ми се обясняваше много внимателно от момичетата. Толкова доброта не бях виждала никога досега.
Задавала съм толкова глупави въпроси, на които всеки би се изнервил, но не и те. Винаги ми отговаряха с усмивка.
Не беше страшно, нито пък болезнено. Беше ми спокойно и приятно. Без никакви притеснения дарих частица от себе си и мога да кажа, че това е най-хубавото нещо, което някога съм правила за човек, който дори и не познавам.
Благодарна съм на семейството си за подкрепата и все още помня и никога няма да забравя думите на голямото си момче „Мамо, гордея се с теб, затова че си станала донор“. Чувствам се щастлива и удовлетворена.
Благодарна съм и на „Майки за донорството“ за грижите и топлото отношение.
Нека бъдем по-добри.
Всяка жена заслужава да прегърне своята мечта.

Моника


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart