„Майки за донорството“ посетиха Национални спортни игри за трансплантирани

„Майки за донорството“ посетиха Национални спортни игри за трансплантирани

По инициатива на ИАМН от 18 до 19 май 2024 г. за втора поредна година се проведоха

Национални спортни игри за трансплантирани „Да! За живот!“. За обединен спортен дух при
формирането на отборите сме поканили и медицински специалисти от лечебни заведения, ангажиранив процеса по донорство и трансплантация. Събитието е част от Националната кампания в подкрепа надонорството и трансплантацията „Да! За живот!“ на Министерство на здравеопазването и ИАМН.
Покани да бъдат гости на събитието са изпратени към представители на българските институции, на компетентните институции по донорство и трансплантация в Гърция, Румъния,
Северна Македония, Сърбия, Турция и Молдова, както и към техни трансплантирани пациенти, членове на неправителствени организации.

Организирано беше мотошествие с благотворителната мото организация Widows Sons & Masonic Riders Grand Chapter Bulgaria в Благоевград на 18 май, в началото на събитието.
Фондация „Майки за донорството“ се присъеди по покана, към събитието организирано от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН), Община Благоевград и Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Големите герои на събитието са трансплантираните хора, които ценят и не спират да се борят за живот. Достойно и със спорт.

Кажете ДА, за Живот!
Не забравяйте да говорите с близките си.

#ДаЗаЖивот

#фондацияМайкиЗаДонорството

Изпълнителна агенция “Медицински надзор”

Да. За живот – Кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart