Не се колебайте. Действайте!

Не се колебайте. Действайте!

  • Откъде чухте за донорството на яйцеклетки?

Видях в социалните мрежи и посетих сайта на Майки за донорство.

  • Как решихте да станете донор?

Не съм го обмисляла дори, видях няколко снимки на двойки, които вече имат детенце след процедурите и повечето текстове започваха със „след 7 (8, 9, 5 и тн.) години семейство… вече има нов член…“ – тогава ми се насълзиха очите и дори не съм обмисляла дали да се включа, единствено се обвинявах, че не съм се поинтересувала по-рано.

  • Какво си представяхте, че е донорството преди да започне?

Представях си сериозен изпит в началото с много откази, а се оказа, че процедурата е изключително облекчена за донори с постоянно лекарско наблюдение.

  • Как премина процедурата с „Майки за донорството“?

Изключително леко, сравнено с представите ми. Премина много приятно, мотивиращо и бях подкрепяна от екипа на фондацията и болница Надежда през цялото време.

  • Какво беше различно от представата?

Представях си се да съм по-смела в процеса с инжекциите 😊

  • Как реагират хората, когато разказвате за донорството?

Не съм споделяла с много хора, за моя изненада повечето ми приятели и познати реагираха с не много положителни думи и възклицание как съм могла да се включа, но когато кажа причината си – в миг се променя нагласата. Дори е изненадващо колко бързо се променя отношението след като споделя как всъщност за мен, като човек, не е голямо усилие да го направя, а реално резултата могат да бъдат поне 3 чифт щастливи очи – това е безценно.

  • Какво ще кажете на семействата, които чакат дълго време хора като теб за да имат деца?

Всички чакащи семейства мисля, че трябва да мислят положително, да си визуализират процеса, резултата и да вярват в положителния резултат с блясък в едни бебешки очи! Всичко ще се случи в правилния момент и Вашето бебе ще избере Вас за семейство в най-точния момент!

  • Какво е усещането да си дарител на нов живот?

Не зная дали съм дарител на нов живот, зная, че се опитах да бъда и мога само да вярвам, че две ръчички скоро ще прегърнат мама и тати! Изпитвам изключителна благодарност към Вики и Мариела (сърцата на Майки за донорство) – благодаря им за това, че превръщат дейността си в кауза, мотивират донори и носят вяра за нов живот! Чувствам се по-смирена, благодарна и смислена след процедурата!

  • Какво ще кажете на жените , които се колебаят да станат донори?

Не се колебайте! Действайте! Светът е пълен с колебания, възможността да дариш живот, който ще мечтае, ще бъде любопитен, ще опитва, ще пада и ще става, заедно с дългоочаквано щастие в едно българско семейство не може да колебае, тя трябва да се случи! Харесва ми една мисъл, която си повтарям винаги и започнах да споделям и на дъщеря си (в момента на година и половина) –

„- Ами, ако падна?

  • Ами, ако полетиш?“

Ако не скочим – няма да полетим! 😊

Зори


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

           Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете.
Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции, които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя български донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от тяхната дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.

В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази са съобразени с конфиденциалността при донорството, а самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева.
Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински, ще организираме процедурата и ще бъдем с вас – заедно, през цялото време. Така както бяхме с нашите героини от „Донорите разказват“.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

 

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart