Необяснимо

Необяснимо

Моята история е дълга …. След години борба, след доста сълзи и неволи, след пет инвитро процедури през 2013 станах майка на момиченце. След 6 години и още два трансфера на замразени ембриони през 2019 год. родих близнаци-момченца. С ходенето по прегледи изследвания се бях срещнала с много хора с различни истории. Виждах около себе си хора, които копнеят да видят двете чертички и ревящия финал. Нямам вече ясен спомен как и откъде съм чула за донорството на яйцеклетки, но исках с цялото си сърце някой ден да стана донор за да мога да помогна на някое семейство да сбъдне своята мечта. Мечта за която самата аз се бях преборила. Свързах се с Виктория Димитрова от фондация Майки за донорството, след това се запознах с Мариела Куртева, това са две жени с ангелски сърца. Винаги готови да помогнат, борейки се с несправедливостите на суровата истина. Поговорихме с тях, обясниха ми как се прави процедурата, нямаше нищо по различно от това, през което вече бях преминала и казах ДА ЩЕ СТАНА ДОНОР НА ЯЙЦЕКЛЕТКИ. Направихме нужните изследвания и преминахме към процедурата. Вики и Мариела бяха неотлъчно до мен, звъняха да ме чуят как съм, всичко наред ли е с мен. Пункцията премина добре, чувствах само леко неразположение, но чувството което изпитах като се събудих беше невероятно. В този момент си помислих само дано съм помогнала на някоя майчица да дари живот, да види и тя какво е да усещаш новия живот да расте в утробата ти. Чувството, че си помогнал по този хуманен начин е необяснимо. Това може само да го изпиташ, думите са малко за да го опишеш. Щастлива бях и от факта, че семейството ми и близките до мен хора ме подкрепиха. Ще кажа само, че няма нищо страшно, няма нищо срамно, няма нищо по-велико от това да дадеш шанс на някого да сбъдне своята мечта. А и няма по-голяма радост и щастие да прегърнеш своето дете…

Елеонора


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart